Oglas
· · Komentari: 0

Koliko često bi trebalo da peremo kosu? Pet faktora daće vam idealan odgovor

Pitanje koje muči mnoge

1654177904_profimedia-0409583316-1-.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Sebum koji proizvodi vaše vlasište je od vitalnog značaja za zdravu, sjajnu kosu, ali, naravno, ne želimo da nam kosa bude masna.

Ipak, kosa koja je potpuno oslobođena ovog prirodnog ulja može da bude gruba i teška za stilizovanje.

Koliko često prati kosu?

Koliko često treba da peremo kosu zavisi od različitih faktora. Šta utiče na to koliko često morate da peremo  kosu?

Ulja u kosi

Ulje je najveći krivac za ono što smatramo „prljavom“ kosom. Koliko sebuma proizvodite zavisi od vaših godina, genetike, pola i okruženja. Deca i starije osobe ne proizvode toliko sebuma kao tinejdžeri ili odrasli u 20-im i 30-im godinama. Vaše vlasište može polako da postane suvo kako starite.

Pročitajte još: NOVI TREND VENČANICA: Svi su iznenađeni, a mišljenja podeljena (FOTO)

Tip kose

Ravnu i tanku kosu treba prati češće nego kovrdžavu ili talasastu kosu. Ravna kosa se lako oblaže sebumom, što znači da se mnogo brže masti. Gusta, talasasta ili kovrdžava kosa ima tendenciju da bude suva jer ulje ne oblaže pramenove tako lako.

Znoj

Koliko se znojite je veliki faktor u tome koliko često treba da perete.  Znoj može da širi sebum i učini da vaša kosa izgleda prljavo.

Pročitajte još: Trikovi za zdrave, hidrirane i pune usne: Ispoštujte OVE dve stavke i uživajte u njihovom izgledu

Polen

Ukoliko patite od alergija bilo bi dobro da nakon povratka kući tokom njihove sezone operete i kosu. Poleni mogu da ostanu na kosi, a to može da pogorša vaše simptome.

 Proizvodi za stilizovanje

Proizvodi za oblikovanje mogu da se nakupe na kosi i vlasištu i dovedu do iritacije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas