Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Намирнице које могу повећати видљивост бора: Дерматолози саветују да их избегавате

За затегнуту кожу подједнако је важно и шта уносимо од хране

1693655969_shutterstock_1868918950.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако хоћете да избегнете појаву ситних бора и опуштену кожу избегавајте конзумацију намирница које садрже велики проценат шећера.

Намирнице са много шећера утичу на повећање броја килограма, али и на лепоту. 

Истраживања показују да, када је шећер у крви повишен, онда долази до гликације. Наиме, наше тело се већином састоји од протеина и масти, а када се шећер везује за њих јавља се гликација. Последица тога је појава бора, пише "Схе финдс".

Ово су намирнице које треба избегавати:

Воц́ни сок

Примамљивије је да се хидрирате укусним соком уместо водом. Али, треба да знате да, иако он задовољава почетну жељу за нечим слатким и хладним, садржи веома велике количине шећера.

Уместо њега, најбоље да једете воће и поврће.

Заслађена овсена каша

Иако вам делује да чините добро за себе и своје здравље када за доручак једете овсену кашу, следећи пут када посегнете за њом, размислите добро. Ако вам је сам њен укус опор, онда ћете бити у искушењу да је засладите медом или шећером.

Треба знати и да овас може подићи шећер у крви.

Препорука је да за доручак уносите више орашастих плодова, семенки и мало пуномасног грчког јогурта.

Бели хлеб

За доручак је најзгодније да на парчету хлеба намажете путер или да направите калоричан сендвич. Али бели хлеб је пун угљених хисрата, а што га више уносие, имате већу потребу за њим.

Ако баш не можете да одолите хлебу, пробајте да једете хлеб од целог зрна. Он има мање калорија и бољи је за ваш организам.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas