Oglas
· · Komentari: 0

Namirnice koje mogu povećati vidljivost bora: Dermatolozi savetuju da ih izbegavate

Za zategnutu kožu podjednako je važno i šta unosimo od hrane

1693655969_shutterstock_1868918950.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako hoćete da izbegnete pojavu sitnih bora i opuštenu kožu izbegavajte konzumaciju namirnica koje sadrže veliki procenat šećera.

Namirnice sa mnogo šećera utiču na povećanje broja kilograma, ali i na lepotu. 

Istraživanja pokazuju da, kada je šećer u krvi povišen, onda dolazi do glikacije. Naime, naše telo se većinom sastoji od proteina i masti, a kada se šećer vezuje za njih javlja se glikacija. Posledica toga je pojava bora, piše "She finds".

Ovo su namirnice koje treba izbegavati:

Voćni sok

Primamljivije je da se hidrirate ukusnim sokom umesto vodom. Ali, treba da znate da, iako on zadovoljava početnu želju za nečim slatkim i hladnim, sadrži veoma velike količine šećera.

Umesto njega, najbolje da jedete voće i povrće.

Zaslađena ovsena kaša

Iako vam deluje da činite dobro za sebe i svoje zdravlje kada za doručak jedete ovsenu kašu, sledeći put kada posegnete za njom, razmislite dobro. Ako vam je sam njen ukus opor, onda ćete biti u iskušenju da je zasladite medom ili šećerom.

Treba znati i da ovas može podići šećer u krvi.

Preporuka je da za doručak unosite više orašastih plodova, semenki i malo punomasnog grčkog jogurta.

Beli hleb

Za doručak je najzgodnije da na parčetu hleba namažete puter ili da napravite kaloričan sendvič. Ali beli hleb je pun ugljenih hisrata, a što ga više unosie, imate veću potrebu za njim.

Ako baš ne možete da odolite hlebu, probajte da jedete hleb od celog zrna. On ima manje kalorija i bolji je za vaš organizam.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas