Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Намирнице које вам могу помоћи да се отарасите ПЕРУТИ: Због свог састава многи их сматрају одличним за овај проблем

Ако сте приметили да имате перут, можете покшати да решите овај проблем на природан начин

1687009442_profimedia-0588562806.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Перут је веома чест проблем који погађа милионе људи широм света. Срећом, постоје кућни лекови који вам могу помоћи да се брзо и ефикасно решите ових досадних и непријатних пахуљица.

Који су узроци перути? Верује се да перут може бити узрокован различитим факторима, укључујући суву кожу, масну кожу, гљивице, па чак и стрес. Такође се верује да загађење игра важну улогу у развоју перути.

Који "кућни лекови" могу помоћи у борби против перути?

Јабуково сирће

Јабуково сирће је популаран кућни лек против перути. Помаже да се балансира пХ ниво коже главе и има антифунгална својства која могу помоћи у борби против гљивица које изазивају перут.

Сода бикарбона

Сода бикарбона је још један ефикасан кућни лек за перут. Помаже да се упије вишак масноће и елиминишу гљивице које изазивају перут.

Кокосово уље

Кокосово уље је природни хидратант који може помоћи да се одржи хидратација коже главе и спречи појава перути. Такође има антифунгална својства која могу помоћи у борби против гљивица које изазивају перут.

Уље чајевца

Уље чајевца је есенцијално уље које има снажна антифунгална и антибактеријска својства. Може помоћи у борби против гљивица које изазивају перут, као и да умири свраб и иритацију повезану са перути. За најбоље резултате, користите шампоне који садрже 5% уља чајевца.

Лимунов сок

Лимунов сок је богат витамином Ц и помаже у јачању имунолошког система. Такође има антифунгална својства која могу помоћи у борби против гљивица које изазивају перут.

Семена рогача

Семена рогача су популаран кућни лек против перути. Помажу у контроли производње себума и такође имају антифунгална својства која могу помоћи у борби против гљивица које изазивају перут.

Алое вера

Алое вера је природни регенератор који може помоћи да се умири кожа главе и спречи перут. Такође има антифунгална својства која могу помоћи у борби против гљивица које изазивају перут.

Јогурт

Јогурт је природни пробиотик који може помоћи у сузбијању гљивица које изазивају перут. Такође хидрира кожу главе и спречава појаву перути.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas