Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Отклоните перут на природан начин: Испробајте маске за косу које можете направити сами код куће

Уколико имате проблем са перутањем коже главе, покушајте са овим природним маскама

1656929497_woman-1948939_960_720.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Перут је чест проблем који мучи многе људе. Вероватно вам се дешавало да испробавате различите шампоне који су донели више штете него користи. Постоје различити узроци појаве перути. Два најчешћа су сува и масна кожа главе. Уколико је ваша кожа сува, перут ће се појавити неколико дана након прања косе и ваше теме ће вас сврбети. Ако се ради о изиритираној масној кожи, она ће бити црвена и праћена белим и жутим флекама. У оваквим случајевима, перут се може појавити и на другим местима, као што су обрве, груди, предео око носа или испод пазуха.  

Прочитајте још: Узнемирујућа истина: Погледајте како силикони изгледају после 35 година (ВИДЕО)

Немојте очајавати. Овај проблем има чак 87 одсто људи, а решење постоји. Покушајте са употребом ових маскица за косу, које се припремају брзо и једноставњо, а састојци су потпуно природни. 

У зависности од тога да ли имате суву или масну перут, одговараће вам једна од ове две маске. 

Маска за суву перут:

Биће вам потребно чичково уље. Њега треба утрљавати у корен длаке масирајућим покретима. Уље треба да буде топло. По наношењу маске ставите најлонску кесу и умотајте главу пешкиром. Исперите после 30-40 минута и примењујте ово једном недељно.

Маска за масну перут:

Пола сата пре прања косе утрљајте у корен длаке мешавину од два чена изгњеченог белог лука са кашиком рицинусовог уља, кашиком павлаке и кашиком сока од лимуна. Користите једном недељно.
Друга варијанта је да нанесете на косу топли јогурт и исперете га након 30 минута. Користите ово 2-3 пута недељно и решићете се успешно перути.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas