· · Коментари: 0
НЕГА РУКУ

НЕГОВАНЕ РУКЕ: Ефикасна ЗАШТИТА од превременог старења! ПРИМЕНИТЕ ЈЕ!

У већини случајева приметно је да руке старе брже од остатка тела.

1602773233_Depositphotos_49738095_s-2019.jpg
Фото: Депозит

То није толико чудно јер свакодневно прање посуђа, штетан утицај сунчевих зрака, хемикалије у сапунима, као и бројни други фактори нарушавају баријеру на кожи која је потребна да би кожа изгледала нежно и неговано.

Посебно у случају попут пандемије Корона вируса када руке перемо и дезинфикујемо више пута дневно, захтевно је на прави начин неговати кожу.

Међутим, данас ћемо вам показати како да упркос свим наведеним факторима, имате нежне на додир, глатке и младолике руке.

НАНОСИТЕ КРЕМУ ЗА СУНЦЕ НА ДЛАНОВЕ

Приликом наношења креме за сунчање, никако не би требало да занемарите своје руке. Ова навика не само да је кључна за превенцију рака коже, већ ваше руке штити од ефекта старења коже узрокованог УВА зрацима. Минималан заштитни фактор који вам је потребан је СПФ 30.

Прочитајте још: Може ли КРЕМА ЗА РУКЕ да смањи делотворност дезинфекционог средства?

ХИДРИРАЈТЕ ВАШЕ РУКЕ

Фото: Депозит

Хидратација руку је важна за њихову еластичност, здравље и лепоту. Независно од тога каква је ваша кожа (сува или масна), као и које је доба године (зими су руке обично сувље и грубље), важно је да констатно хидрирате ваше руке одговарајућим лосионима и кремама. Посебно су препоручљиве креме на природној бази које помажу при обнављању заштитне баријере.

Прочитајте још: Ево када НЕ СМЕТЕ користити гел за дезинфекцију руку - МОЖЕ БИТИ ОПАСНО

ДОДАЈТЕ ЗДРАВА УЉА СВОЈОЈ ИСХРАНИ

Маслиново, бадемово, кокосово и друга здрава уља су важна за здравље организма, а њихов учинак се огледа и на кожи ваших руку. Намирнице богате масним киселинама, као што је авокадо и уље од авокада посебно су погодне за негу коже.

Прочитајте још: ДОКТОР СЕ НИЈЕ ПРАО САПУНОМ 5 ГОДИНА: "Једино што на телу треба да перемо су наше руке!"

УВРСТИТЕ ЗДРАВА УЉА И У РУТИНУ НЕГЕ ВАШЕ КОЖЕ

Здрава уља попут маслиновог, јојобиног и других можете употребљавати и локално, директно их наносећи на кожу. Конкретно ове две врсте уља опонашају кожин власитити себум и дају јој виталан, негован и задивљујуће младолик изглед.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Сви смо ПОГРЕШНО ПРАЛИ РУКЕ: Пратите КОРАКЕ и сазнајте како је ИСПРАВНО

ОДРАДИТЕ ПИЛИНГ РУКУ И ОБАВЗЕНО ИХ ЗАШТИТИТЕ

Када радите пилинг целог тела, једном до два пута недељно, не прескачите и пилинг руку. Дубинско чишћење коже и уклањање мртве коже, врло је корисно за здравље и изглед руку. Свакако при изласку из куће нарочито током хладнијих дана, обавезно носите рукавице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.