· · Коментари: 0
ЛЕПОТА И НЕГА

По мери КОЗМЕТИЧАРА: Ево која су 4 основна корака у НЕГИ КОЖЕ ЛИЦА

Кожа је највећи орган који обавља многе функције, укључујући и естетску

1677108526_1668603919_shutterstock_564569767.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Свака жена би желела да има чисту, здраву кожу, јер је лице оно што је визит карта у комуникацији са другим људима.

Прочитајте још: Савети који ће вам помоћи да имате миран и квалитетан сан

Никакве чудотворне креме и скупе ињекције неће довести до блиставог изгледа ако имате лоше навике...

Сваки осип, сувоћа, црвенило и други проблеми увек су одраз општег нивоа стања организма. Стога, свака брига о себи треба да почне пре свега здравим начином живота. Никакве чудотворне креме и скупе ињекције неће довести до блиставог изгледа ако имате лоше навике.

Корак 1: Здраве навике у исхрани

Испијање довољно воде је неопходно за лепу и здраву кожу. Најмање 1,5-2 литра је норма ако дневно једете воће и поврће и умерено се крећете. Ако је физичка активност висока, пијте још више.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Такође запамтите да чај и кафа значајно дехидрирају тело и, наравно, то изазива суву кожу. Покушајте да ограничите унос и попијте додатну чашу воде при сваком оброку. Нећу много причати о пушењу и пијењу алкохола - ово не доприноси лепоти. Начин на који исхрана утиче на кожу, мислио сам да сте и сами више пута приметили. Међутим, подсетићу вас на главне тачке. У исхрани се мора поштовати умереност и благовременост.

Преједање и касна вечера узроци су натечености, надутости лица, лошег задаха, што се тешко повезује са женском лепотом. Једите ујутру воће и пијте свеже цеђене сокове, узмите салату са кашама или салату са протеинском храном, лагано вечерајте рано, најкасније до 18.00-19.00, и приметићете како се ваше опште стање и стање коже мењају. .

Свакодневна нега лица код куће је веома важан тренутак за одржавање лепоте и младости

У исхрану увести и нерафинисана уља са омега-3 и омега-6 масним киселинама (ланено семе, шипак, сусам итд.), свакодневно јести воће и поврће, зелене смутије, свеже цеђене сокове од поврћа. Ово ће вам помоћи да побољшате своје здравље, постанете лепши и без напора изгубите вишак килограма.

Корак 2: Дневна рутина и физичка активност

За здраву кожу важно је ићи у кревет најкасније до 22.00. Време од 21.00 до 3.00 је време обнове свих телесних система, време женске лепоте. Ако у овом периоду будете редовно будни, боја коже постаје бледа, земљана, појављују се модрице и кесице испод очију. Немојте занемарити ове препоруке ако заиста желите да имате чисту кожу. И наравно, за свеж тен важно је редовно вежбати – бар елементарне вежбе! - и шетајте на свежем ваздуху. Дуге шетње су одлична активност за цело тело.

Прочитајте још: Боље памћење уз помоћ малих трикова: Вежбајте мозак на једноставне начине

Корак 3: Нега коже код куће

Свакодневна нега лица код куће је веома важан тренутак за одржавање лепоте и младости. Многе жене користе само једну крему у својој личној нези или, обрнуто, насумично наносе много производа, фрустриране што се кожа не поправља. Рећи ћу вам о главним фазама кућне неге.

Свакодневно чишћење се врши посебним алатом два пута дневно, ујутру и увече. Ујутру - за чишћење коже од честица зноја и прашине након спавања, увече, поред тога, за уклањање шминке. Бирајте производе који не садрже агресивне сурфактанте који оштећују заштитну баријеру коже. Одлични производи - мицеларна вода или млеко, хидрофилно уље.

Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ

Умивање лица само водом није довољно, посебно ако живите у граду са високим нивоом загађености ваздуха и притом се редовно шминкате. Иначе, боље је да је вода за прање питка, а не из славине. Температура је собна температура.

Корак 4: Салонске процедуре

Њихов избор је одређен вашим могућностима и потребама. Од препорука – избегавајте оне поступке који оштећују заштитну баријеру (средњи и дубоки пилинги, ињекције), а бирајте масаже, алгинатне маске, хардверске процедуре које имају за циљ побољшање циркулације, исхрану, хидратацију, рад са променама везаним за узраст.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.