· · Коментари: 0
НЕГА

Трљајте их, перите, мажите и знајте да додир ОВЕ тачке стопала спречава НЕСАНИЦУ

ИАако је прошла сезона босих ногу, не значи да би требало да запоставите негу стопала која је битна, не само из естетских већ и из здравствених разлога.

1607850724_Depositphotos_95178782_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Прво правило је да она увек морају да буду чиста и сува, јер ћете их тако сачувати од гљивица које се појављују управо на влажном "терену". Најбоље је да их свако вече перете биљним сапуном и добро обришете. Избегавајте чарапе од синтетике јер подстичу знојење, а оно призива бактерије.

Прочитајте још: Баците УСКЕ панталоне, велики креатори кажу МОРАТЕ купити овај део гардеробе

Купка Фото: Депозит

Да бисте одстранили мртав слој коже, потребно је да ноге једном у десетак дана потопите у купку.

Купка пред спавање у трајању од 35 минута.

Најбоље је да пред спавање напуните лавор топлом водом у коју ћете ставити чашу јабуковог сирћета и кашику морске соли. И уживајте у купки 35 минута.

Стопала бришите фротирским пешкиром!

Обришите стопала фротирским пешкиром, затим истурпијајте пете и део око прстију, а нокте правилно исеците како не би дошло до урастања. Одмах потом истуширајте стопала млазом хладне воде, обришите их, намажите хранљивом кремом и преспавајте у памучним чарапама. Овакав третман ће покренути циркулацију, сирће ће утицати на избацивање токсина из организма, со ће вас опустити, а ви ћете бити поносни на мекоћу коже.

Прочитајте још: СВАКОДНЕВНА ЕЛЕГАНЦИЈА: Комбинација која ће одушевити све љубитеље стила (ФОТО)

Осим тога, како се на стопалима налазе рефлексне тачке са којима су повезани наши органи, масажом можете да опустите нервни систем, активирате крвоток и убрзате детоксикацију.

Прочитајте још: Како ИЗДУЖИТИ ФИГУРУ? Носите ове панталоне, боје и фризуру

Несаницу решавају стопала
Уколико имате проблем са несаницом, пробајте да је решите масажом тачке за сан. Налази се под ноктима палчева. Свако вече је масирајте како би се организам регенерисао и вратио у равнотежу.

Рика Зараи, ауторка књиге о природној медицини, каже да свакодневним третманом стопала будимо успавану енергију скривену у нама и по саветима искусних лекара препоручује неколико ствари после којих ћемо бити неговани и чили.

Трљајте босе ноге, масирајте стопала 15 минута.

За почетак, грубо протрљајте босе ноге, како бисте покренули циркулацију - саветује Зараи. - Затим прстима и длановима масирајте стопала, укључујући и врхове, ножне прсте, глежњеве и табане. Нигде не журите. Масирајте у оба правца - од срца ка врховима стопала и обрнуто, како бисте деловали на цео организам. Чините то између 15 и 20 минута, тако да уживате и осећате како се опуштате.

Прочитајте још: Носите најтоплији ЏЕМПЕР ове сезоне: Некада је био јако популаран, а сада је поново ту

Фото: Депозит

Рика саветује да у данима када се осећате уморно опустите ноге у топлим купкама. Довољно је да две кашике листа нане прелијете шољом кључале воде, оставите да одстоји десетак минута, па додате две шаке праха зелене глине и шаку морске соли. Држите ноге у овом раствору 20 минута, померајући палчеве у води.

2 кашике наном прелијте кључалом водом...

Истуширајте потом стопала хладном водом, измасирајте их природним уљем (маслиново, сусамово, лавандино) и на крају се одморите пет минута са ногама подигнутим увис.

После тих пола сата осећаћете се сјајно. Имаћете потпуно одморне ноге, без отока и цео организам ће продисати - тврди Зараи.

Прочитајте још: Његово величанство КАПУТ је опет звезда зиме! Ево који су модели у ТРЕНДУ

Оно што још можете да учините за своја стопала, а што Рика сматра важним, јесте да носите ципеле са ђоном од природног материјала, да мењате висину потпетица и да собне папуче које носите не буду синтетичке, јер су оне лоши проводници енергије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.