· · Komentari: 0
NEGA

Trljajte ih, perite, mažite i znajte da dodir OVE tačke stopala sprečava NESANICU

IAako je prošla sezona bosih nogu, ne znači da bi trebalo da zapostavite negu stopala koja je bitna, ne samo iz estetskih već i iz zdravstvenih razloga.

1607850724_Depositphotos_95178782_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Prvo pravilo je da ona uvek moraju da budu čista i suva, jer ćete ih tako sačuvati od gljivica koje se pojavljuju upravo na vlažnom "terenu". Najbolje je da ih svako veče perete biljnim sapunom i dobro obrišete. Izbegavajte čarape od sintetike jer podstiču znojenje, a ono priziva bakterije.

Pročitajte još: Bacite USKE pantalone, veliki kreatori kažu MORATE kupiti ovaj deo garderobe

Kupka Foto: Depozit

Da biste odstranili mrtav sloj kože, potrebno je da noge jednom u desetak dana potopite u kupku.

Kupka pred spavanje u trajanju od 35 minuta.

Najbolje je da pred spavanje napunite lavor toplom vodom u koju ćete staviti čašu jabukovog sirćeta i kašiku morske soli. I uživajte u kupki 35 minuta.

Stopala brišite frotirskim peškirom!

Obrišite stopala frotirskim peškirom, zatim isturpijajte pete i deo oko prstiju, a nokte pravilno isecite kako ne bi došlo do urastanja. Odmah potom istuširajte stopala mlazom hladne vode, obrišite ih, namažite hranljivom kremom i prespavajte u pamučnim čarapama. Ovakav tretman će pokrenuti cirkulaciju, sirće će uticati na izbacivanje toksina iz organizma, so će vas opustiti, a vi ćete biti ponosni na mekoću kože.

Pročitajte još: SVAKODNEVNA ELEGANCIJA: Kombinacija koja će oduševiti sve ljubitelje stila (FOTO)

Osim toga, kako se na stopalima nalaze refleksne tačke sa kojima su povezani naši organi, masažom možete da opustite nervni sistem, aktivirate krvotok i ubrzate detoksikaciju.

Pročitajte još: Kako IZDUŽITI FIGURU? Nosite ove pantalone, boje i frizuru

Nesanicu rešavaju stopala
Ukoliko imate problem sa nesanicom, probajte da je rešite masažom tačke za san. Nalazi se pod noktima palčeva. Svako veče je masirajte kako bi se organizam regenerisao i vratio u ravnotežu.

Rika Zarai, autorka knjige o prirodnoj medicini, kaže da svakodnevnim tretmanom stopala budimo uspavanu energiju skrivenu u nama i po savetima iskusnih lekara preporučuje nekoliko stvari posle kojih ćemo biti negovani i čili.

Trljajte bose noge, masirajte stopala 15 minuta.

Za početak, grubo protrljajte bose noge, kako biste pokrenuli cirkulaciju - savetuje Zarai. - Zatim prstima i dlanovima masirajte stopala, uključujući i vrhove, nožne prste, gležnjeve i tabane. Nigde ne žurite. Masirajte u oba pravca - od srca ka vrhovima stopala i obrnuto, kako biste delovali na ceo organizam. Činite to između 15 i 20 minuta, tako da uživate i osećate kako se opuštate.

Pročitajte još: Nosite najtopliji DžEMPER ove sezone: Nekada je bio jako popularan, a sada je ponovo tu

Foto: Depozit

Rika savetuje da u danima kada se osećate umorno opustite noge u toplim kupkama. Dovoljno je da dve kašike lista nane prelijete šoljom ključale vode, ostavite da odstoji desetak minuta, pa dodate dve šake praha zelene gline i šaku morske soli. Držite noge u ovom rastvoru 20 minuta, pomerajući palčeve u vodi.

2 kašike nanom prelijte ključalom vodom...

Istuširajte potom stopala hladnom vodom, izmasirajte ih prirodnim uljem (maslinovo, susamovo, lavandino) i na kraju se odmorite pet minuta sa nogama podignutim uvis.

Posle tih pola sata osećaćete se sjajno. Imaćete potpuno odmorne noge, bez otoka i ceo organizam će prodisati - tvrdi Zarai.

Pročitajte još: NJegovo veličanstvo KAPUT je opet zvezda zime! Evo koji su modeli u TRENDU

Ono što još možete da učinite za svoja stopala, a što Rika smatra važnim, jeste da nosite cipele sa đonom od prirodnog materijala, da menjate visinu potpetica i da sobne papuče koje nosite ne budu sintetičke, jer su one loši provodnici energije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.