Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

10 ГЕНИЈАЛНИХ употреба течности за прање судова

Ови производи су нежнији од неких хемикалија за чишћење и увек их имамо при руци у ормарићу испод судопере

1672096008_249170016_shutterstock_5479543571.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Течни детерџенти су одлични у уклањању масноће и прљавштине са судова и судопера, али њихова моћ чишћења може бити невероватно корисна у целом дому.  Следећи пут када будете чистили своју кућу, користите ове нове функције у течности за прање судова.

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

Уклоните масне мрље са одеће

Мрље од прелива за салату на блузи или мајици? Сипајте сапун за суђе на мрљу, истрљајте га рукама и исперите водом. Ова метода одлично функционише за масна места на крагни мушке кошуље. Сапунска течност је довољно блага да уклони масне мрље на већини тканина. Може чак и да пере вуну и свилу.

Оперите подове у кухињи и купатилу

Прочитајте још: Цитати два СЛАВНА писца који ће вам помоћи да ПОБЕДИТЕ себе: Отерајте несрећу и научите да волите себе

Додајте у канту топле воде 2 супене кашике течности за прање судова и добићете одличан алат за прање подова од линолеума, винила или плочица. Али имајте на уму да детерџент за прање судова није погодан за дрвене подове или паркет.

Очистите намештај на балкону или у дворишту куће

Сипајте танак млаз детерџента за прање судова у посуду са топлом водом и помоћу раствора обришите столове и столице на балкону или на селу. Затим исперите чистом водом из баштенског црева.

Вратите сјај накиту

Прочитајте још: Како се негује "женска срећа"? Красиће сваки ентеријер, а потребно је да јој се посветите само мало

Помешајте мало сапуна за суђе и соде да направите раствор за чишћење вашег накита и куглица. Мехурићи соде ће растворити прљавштину и помоћи сапуну да продре у све пукотине. Накит можете прво да потопите у чинију са нарзаном и течним сапуном пет минута, затим исперите у сапунастој води и исперите хладном водом. Користите меку четкицу за зубе да очистите тврдокорну прљавштину. Како се бринути за накит.

Очистите чешљеве и четке за косу

Потопите чешљеве у раствор од неколико капи течног сапуна помешаног са топлом водом. Затим их очистите четкицом за зубе и исперите водом.

Користите га за ручно прање

Ако вам понестане течности за прање деликатних тканина, користите течност за прање судова: накапајте 1 супену кашику производа у базену са водом и опрати.

Направите замку за воћне мушице

Додајте три капи течног сапуна у чинију винског сирћета, мирис који привлачи мале мушице. Детерџент ће створити површински напон на раствору тако да се муве заглаве и не могу да изађу.

Прочитајте још: ЗАКОН ОГЛЕДАЛА: Све што вам смета код других је заправо пројекција вас самих

Уклоните мрље са тепиха

Растворите 1 супену кашику детерџента за прање судова у 2 шоље топле воде и обришите мрљу на тепиху чистом белом крпом натопљеном у овај раствор. Понављајте све док мрља не нестане са тепиха. Затим обришите подручје сунђером и хладном водом и осушите га чистом крпом. Више идеја за чист дом.

Обришите кухињске ормариће

Баш као и прибор и прибор за кување, кухињски ормарићи могу постати масни када припремате храну. Додајте мало течности за прање судова у боцу са топлом водом и прскајте по површини ормарића. Затим исперите добро исцеђеном влажном крпом и обришите.

Прочитајте још: Одабир ИМЕНА за дете може бити ноћна мора: Прича о мајци која је ЋЕРКИ дала име на чији помен су људи ПЛАКАЛИ

Оперите мрље од уља на бетону

Ако приметите мрљу од уља на бетонском поду ваше гараже, поспите је содом бикарбоном и прелијте је течношћу за прање судова. Затим истрљајте мрљу пластичном четком и оставите неколико сати. Исперите мрљу водом и поновите поступак ако је потребно.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas