Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Радили смо погрешно: Ево како се правилно перу судови

Аустралијански експерт открио је да ли треба испрати судове пре него што се ставе у машину за прање

1616682581_Depositphotos_194358474_s-2019.jpg
Фото: Деспоситос
Oglas

Уколико перете судове пре него што одлучите да их ставите у машину, нанећете својим судовима више штете него користи.

Прочитајте још: Трикови који ће вам помоћи да се решите непријатног мириса загорелог ручка

Фото: деспоситос

Пре него што ставите судове у машину, скидате све заостале остатке од хране са њих, али то дефинитивно није потребно да радите. Ешли каже да прање тањира пре него што се ставе у машину може довести до тога да буду једнако прљави као и кад сте их први пут ставили унутра. Наводно је већина наших машина за прање судова опремљена сензорима који да осете колико су тањури прљави.

Када започне циклус, машина ће ваше плоче опрати млазовима који су довољно јаки да их темељно очисте. Уколико их претходно исперемо, Ешли каже да заправо то може преварити машину за прање судова да помисли да је потребно само лакше  прање, што објашњава зашто остаје прљаво посуђе након пуног циклуса.

Уместо тога, он предлаже да истресете чврсту храну у канту, а онда тањир ставите у машину за судове. А ако се плашите да ће вам то зачепити машину, једном месечно очистите њен филтер.

Прочитајте још: Сирће освежава дрво, а детерџент ПВЦ

Бриџет Гарднер, директорка за чишћења високих перформанси, каже да уколико су посуде обложене храном која садржи протеине и угљене хидрате који се залепе, попут млека, житарица или јаја, и оставе сатима или један дан да се оперу, не можете очекивати да ће их машина за прање судова уклонити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas