· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВОСТИ

Фенг шуји савети за МРШАВЉЕЊЕ: Ствари које морате променити у КУХИЊИ ако желите да изгубите килограме

Практични савети који ће вам помоћи да смршате

1653492538_woman-ge61dd8ee7_640.jpg
Фото: Pixabay

Како бисмо изгубили килограме није довољно само да се бавимо физичком активношћу и смањимо оброке.. Дом у ком боравимо, а нарочито кухиња, мора бити уређена на одређен начин, а поред тога постоје и одређени трикови и савети које треба да примените ако желите да смањите апетит и сувишно преједање.

1. Боје које преовлађују

Нека истраживања су показала да одређене боје подстичу апетит. У те тонове спадају следеће боје: окер нијанса, разни тонови жуте , смеђа, али и зелена. Боје које вам неће стимулисати апетит су све нијансе плаве и неке љубичасте. Рецимо, храна на белим или жутим тањирима делује много привлачније него, рецимом на плавом.

Прочитајте још: Шест начина да украсите свој балкон као Грк: Уз неколико једноставних промена, уживаћете као да сте на мору

2. Немојте правити радни простор близу кухиње

Ако практикујете да радите у близини фрижидера и кухиње генерално, чешће ћете правити паузе како бисте појели нешто. Постарајте се да се око вашег радног простора не налазе чиније са грицкалицама, чоколадама и слично. Укратко, што је ближе храна вама, лакше и чепће ћете посезати за њом. Зато, уместо хране убаците декоративне елементе у радни простор, попут цвећа, кристала, шкољки и слично.

3. Зеленило против стреса

Како је стрес веома чест окидач преједања, да бисте смањили стрес уредите животни простор на тај начин да вас све подсећа на удобност и релаксираност. Унесите биљке, акваријум са рибицама, окачите слике пејзажа и оне ствари које у вама буде лепе успомене. Још један користан савет јесте да избаците све оно што вам није потребно или је изгубило своју сврху и намеру. Неуредност и пренатрпаност доносе лошу енергију и расположење, које вас даље може подстаћи да једете више него уобичајено.

4. Проветравајте кухињу редовно

Када год кувате или спремате нешто, трудите се да добро проветрите кухињу. Мирис хране који остане може појачати апетит, па је пожељно и потребно да кроз ову просторију редовно струји свеж ваздух.

Прочитајте још: Четири начина како да избаците НЕГАТИВНУ ЕНЕРГИЈУ из дома: Савети фенг схуи мајстора

5. Никако не постављајте телевизор у кухињи или трпезарији

Ако преферирате да једете и паралелно гледате ТВ унећете више хране, а то су потврдила и бројна истраживања. У току оброка потребно је да се фокусирате на унос хране, да једете полако и смирено.

Бонус видео:

 

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.