Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЕНТЕРИЈЕР

Како да одаберете декорацију за дом и истакнете његов карактер

Уређење дома је врло сложен процес који обухвата сталне промене и широк избор могућности

1646944512_pjimage--67-.jpg
Фото: Форма Идеале
Oglas

Финални и неизоставни део овог процеса јесте декорисање дома, чиме ћете додатно оплеменити простор и унети нову енергију. Декоративне детаље бирајте пажљиво, како би се уклопили уз остале комаде намештаја, али и стил уређења. Можете осмислити и конкретну тему и на тај начин показати своју љубав према путовањима или модерној уметности.

За главни део вашег персонализованог кутка у дому можете изабрати фотељу G02 у плавом штофу, али и отворену полицу MAURO која може послужити за излагање разне декорације и ситница. Површину полице можете попунити уметничким детаљима, попут слика, дечијих уметничких дела, фотографија, као и димензионалних објеката, попут огледала, керамичког посуђа, чинија, корпи, ћупова вештачког цвећа... За кутак за читање и опуштање, у коме бисте, уз омиљено јастуче, ћебе и шољу чаја уживали након напорног дана, предлог је да сваки детаљ бирате са пуно пажње, јер ће управо тако бирани детаљи допринети вашем комплетном комфору.

Фото: Форма Идеале

Одлична декорација су и рамови за фотографије, било да одаберете једнобојне, или се пак одлучите за оквире у више боја. Шта год да одлучите, баш то може бити главни детаљ и приказ вашег омиљеног кутка у ентеријеру.

Уколико се одлучите за зидне галерије, знајте да су уклопиве уз било који стил. Оне у основи почињу као мање групе (на пример, изнад софе, на зиду трпезарије, изнад или око кревета) и временом се обогаћују. Декоративне елементе свакако треба прилагодити и свакодневном животу, јер форма задовољава естетику и стил, док се функционалност своди на удобност и практичност.

Уместо зидне галерије са рамовима и сликама, сјајно решење могу бити зидне полице поређане по шеми зидних галерија, попут сета зидних полица TRITTICO-WЕ-МD6, зидне полице CHANY-5917-РW или зидне полице CHANY-5917-CЕ, на које можете поставити  жељену декорацију. Оне су сјајно решење и за спаваћу собу, а уместо ноћног сточића можете поставити и клуб сто ATRIA, који ће се одлично уклопити у амбијент, и поред практичне улоге имати и декоративни карактер.

Фото: Форма Идеале

Постељину је пожељно ускладити са остатком амбијента, за још пријатнији угођај. Бирајте дезене и боје који су у складу са остатком амбијента, а при том водите рачуна да материјал буде такав да уживате у потпуности.

Постељина RANFORCE, која је доступна у разним дезенима, пробудиће у вама осећај као да спавате на облаку.

Плетени табуре дефинитивно има употребну функцију, али се може користити и као декоративни детаљ, јер својом текстуром доприноси изгледу слојевитости.

Суштински део сваког ентеријера су расветна тела, а посебно стоне лампе, јер играју важну улогу у стварању расположења и атмосфере, нарочито у амбијенту спаваће собе.

Фото: Форма Идеале

Отворена полица TRIANGL веома је функционална, уклапа се у различите амбијенте и идеална је за излагање декорације. На њој можете изложити декоративне фигуре, изабране у складу са остатком ентеријера, али и разне друге ситнице. Будите пажљиви са избором боја, а можете их ускладити са бојом акцентног комада намештаја.

Савет дизајнера ентеријера Форма Идеале је да пре одлуке о декоративним детаљима пажљиво погледате размере и намену одређених просторија у вашем дому. Мрачна соба или мање осветљен кутак нису баш пријатни када је у питању опуштање после напорног дана. Чак и ако је мрачна соба правилно осветљена, недостаје јој одређена топлина. Додавањем вештачке биљке поред ноћног ормарића или на полици, добија се испуњеност која амбијенту даје чар пријатног дома.

За које год декоративне детаље да се одлучите, бирајте их са пуно пажње како бисте дали лични печат простору и допринели ош бољој атмосфери у дому. Најважније је да пратите свој стил и на најбољи начин изразите креативност кроз декорисање дома.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas