· · Коментари: 0

Пет НЕВЕРОВАТНИХ ТРИКОВА СА ЛАКОМ ЗА КОСУ: Олакшаће вам многе кућне послове

Није користан само за стилизовање косе

1673180949_shutterstock_1043250904.jpg
Фото: Shutterstock

Не морамо вам рећи за шта је првенствено намењен лак за косу, његово име вам то открива. Ово средство вам помаже да одржите фризуру на месту и укротите несташне праменове.

Имамо још једну сјајну вест за вас, лак за косу можете користити и за друге ствари. У домаћинству постоји много начина за његову употребу за које нисте ни слутили да вам могу олакшати свакодневни живот.

Ово су само неки од њих:

Провуците конац кроз иглу

Ако је за нешто потребна посебна врста концентрације, то је сигурно провлачење конца кроз иглу. Чак и ако то годинама радите, врло лако ће се догодити тренутак фрустрације. Ми имамо решење које ће вам помоћи да то постане тренутак опуштања, а потребан вам је само лак за косу. Након што откидате комад конца, на врх напрскајте лак за косу. Причекајте неколико секунди и видећете како се врх конца учврстио, а то ће вам олакшати провлачење кроз иглу.

Прочитајте још: Не морате да бацате ГРУБЕ ПЕШКИРЕ: Повратите им мекоћу у пет корака (ВИДЕО)

Одржите цвеће свежим

Добили сте диван букет и желели бисте да вам дуже траје? И у овом вам може помоћи лак за косу јер ће одржати цвеће свежим и одложити увенуће. Напрскајте лак по латицама, стабљици и лишћу. Цвеће ће дуже задржати свој лепи изглед јер сте га ви заправо заштитили.

Уклоните мрље од мастила

Једноставно и лако! Можда нисте ни приметили да сте хемијском оловком упрљали мајицу, али не морате бринути, флеку можете лако уклонити. Пошприцајте лак за косу преко мрље од мастила, причекајте око 30 секунди и обришите је влажном крпом. Биће вам потребан лак за косу на бази алкохола, а на мешавинама од полиестера ће пружити најбоље резултате. Ипак, без обзира врсту тканине, ово би требало помоћи да се барем део мастила уклони.

Осушите нокте

Ово је један од оних савета које су вам бака и мама вероватно откриле, а преноси се генерацијама зато што је добар. Наиме, лак за косу помоћи ће да се лак за нокте брже осуши. Након што нанесте лак на нокте, с неколико центиметара удаљености напрскајте лак за косу на своје нокте, али темељно, да се брже осуши.

Прочитајте још: Боље користите метлу: Ове ствари НИКАКО НЕ БИ ТРЕБАЛО ДА УСИСАВАТЕ, али већина упорно то ради

Зауставите даље уништавање најлонки

Још један трик који је познат многим женама, а у незгодним ситуацијама је јако користан. Ако ваше најлонке имају рупу, можете спречити њезино ширење тако што ћете их напрскати лаком за косу, наравно на подручју које је „критично“. Ваше ће најлонке бити због тога лепљиве па немојте претерати, али то ће вам помоћи да будете у њима цео дан без да вам се оне поступно униште.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.