Oglas
· · Komentari: 0

Uklonite RĐU iz kade: Sve što vam je potrebno su TRI sastojka koja već imate kod kuće

Poslušajte savet koji vam može pomoći

1705593923_Foto-Shutterstock-rdja-u-kadi.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Rđa se javlja kada metali kao što je gvožđe stupaju u interakciju sa kiseonikom u vazduhu i vašoj vodi. Ovi metali se ne nalaze prirodno u vodi, ali jezera, reke i zalihe podzemnih voda imaju mnogo metala u izobilju. Drugim rečima, ako živite negde sa tvrdom vodom, vaša kada je podložna rđi.

Još jedan krivac? Zarđale cevi propuštaju metalne čestice kroz slavine, što dovodi do neuglednog nakupljanja. Takođe, ostavljanje metala kao što su bočice kreme za brijanje ili brijači na kadi ili blizu nje doprinosi stvaranju rđe.

Kako ukloniti rđu iz vaše kade

Na sreću, postoji nekoliko načina na koje možete da se rešite neprivlačnih mrlja od rđe, a najbolji deo je što verovatno već imate sastojke koji su vam potrebni u svom domu.

Iscedite limun i so preko mrlje

Dobro ste pročitali. Kisela priroda limuna čini ih savršenim sredstvom za uklanjanje rđe. U stvari, komercijalna sredstva za uklanjanje rđe često sadrže kiseline koje pomažu u rastvaranju rđe, pa razmislite o limunovom soku kao jeftinoj alternativi. Ovaj proces traje samo minut aktivnog rada.

Koristite nož da ostružite višak i vidljivu rđu, pazeći da ne izgrebete kadu. Iscedite sok od limuna preko mrlje dok se potpuno ne pokrije i pospite kuhinjskom solju.

Ostavite da odstoji 24 sata, iscedite još limunovog soka ako u bilo kom trenutku izgleda potpuno suvo. Isperite područje hladnom vodom i gledajte kako vam rđa nestaje. Nije uspelo? Ponavljajte postupak dok vaša kada ne bude bez rđe.

Napravite pastu od sode bikarbone i sirćeta

Soda bikarbona i sirće zajedno čine brzo i lako rešenje za uklanjanje rđe. Sirće je svestrano sredstvo za čišćenje, a kiselost će pomoći u rastvaranju rđe. Dodavanje tri dela blago abrazivne sode bikarbone u jedan deo sirćeta zaista može pomoći u uklanjanju tih mrlja. Ova metoda je posebno korisna protiv tvrdokornih mrlja od rđe, a možete je koristiti i za uklanjanje naslaga od sapuna i kamenca.

Napravite pastu od tri dela sode bikarbone i jednog dela sirćeta. Nanesite pastu na sunđer za ribanje i koristite je da obrišete mrlju od rđe. Ostavite da odstoji najmanje jedan sat da se smesa osuši na vazduhu. Isperite mrlju hladnom vodom, ponavljajući postupak za izuzetno teške mrlje.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas