Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО ВАСПИТАТИ СИНОВЕ: Шест савета који ће вам помоћи да дечацима "усадите" праве вредности

Правила којих треба да се придржавате када су мушка деца у питању

1668520570_Foto-Shutterstock-decak.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Васпитање деце није нимало једноставан задатак за родитеље, али не важе иста правила за синове и ћерке. Уопштено гледано, код девојчица је фокус на заштити, док синове уче како да сачувају достојанство породице. Али постоји неколико важних ствари које очеви и мајке често забораве да "усаде" дечацима:

Мушкарци нису јачи пол

Иако су можда јачи у физичком смислу, то не значи да су јачи од сестре, мајке или било које друге жене. Синове треба учити да су у друштву потпуно равноправни са женама.

Помоћ другима

Није добро само тражити туђу помоћ, већ треба пружити руку онима којима је то потребно, чак и ако их не познајете. Помоћ може значити и ситницу попут отварања врата или помагања некоме да пређе улицу.

Прочитајте још: Промене које се дешавају ЖЕНИ када постане мајка: Научници објашњавају процес трансформације

Поштовање

Требало би поштовати свакога кога сретнемо у животу, ако желимо да се и други тако односе према нама.

Контролисање љутње

Не треба искаљивати бес, већ научите синове како да контролишу љутњу.

Без умањивања туђих вредности

Немамо право да омаловажавамо било коју особу. Према ближњима треба да се односимо са саосећањем и уважавањем.

Нежност

Сваки мушкарац мора да научи да каже: "опрости", "хвала", "молим" и "изволи" кад год и где год је то потребно.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas