· · Komentari: 0

KAKO VASPITATI SINOVE: Šest saveta koji će vam pomoći da dečacima "usadite" prave vrednosti

Pravila kojih treba da se pridržavate kada su muška deca u pitanju

1668520570_Foto-Shutterstock-decak.jpg
Foto: Shutterstok

Vaspitanje dece nije nimalo jednostavan zadatak za roditelje, ali ne važe ista pravila za sinove i ćerke. Uopšteno gledano, kod devojčica je fokus na zaštiti, dok sinove uče kako da sačuvaju dostojanstvo porodice. Ali postoji nekoliko važnih stvari koje očevi i majke često zaborave da "usade" dečacima:

Muškarci nisu jači pol

Iako su možda jači u fizičkom smislu, to ne znači da su jači od sestre, majke ili bilo koje druge žene. Sinove treba učiti da su u društvu potpuno ravnopravni sa ženama.

Pomoć drugima

Nije dobro samo tražiti tuđu pomoć, već treba pružiti ruku onima kojima je to potrebno, čak i ako ih ne poznajete. Pomoć može značiti i sitnicu poput otvaranja vrata ili pomaganja nekome da pređe ulicu.

Pročitajte još: Promene koje se dešavaju ŽENI kada postane majka: Naučnici objašnjavaju proces transformacije

Poštovanje

Trebalo bi poštovati svakoga koga sretnemo u životu, ako želimo da se i drugi tako odnose prema nama.

Kontrolisanje ljutnje

Ne treba iskaljivati bes, već naučite sinove kako da kontrolišu ljutnju.

Bez umanjivanja tuđih vrednosti

Nemamo pravo da omalovažavamo bilo koju osobu. Prema bližnjima treba da se odnosimo sa saosećanjem i uvažavanjem.

Nežnost

Svaki muškarac mora da nauči da kaže: "oprosti", "hvala", "molim" i "izvoli" kad god i gde god je to potrebno.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 


 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.