Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
родитељство

Однос МАЈКЕ И ЋЕРКЕ је посебан: Како да га побољшате?

Бројала она два члана или више, увек је ту неко ко затеже односе, неко ко попушта и неко ко трпи последице. Можда најкомпликованији од свих је онај однос који се тиче мајке и ћерке.

1607354361_Depositphotos_53085771_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

У теорији то би требало да буде поље ружа, али у већини случајева личи на грмљавину са много муња. Гледајући у наручју своју малу девојчицу по први пут, ни једна мајка не може да замисли колико ће једног дана бити доведена до ивице живаца и викати из свег гласа на то, тако беспомоћно и мило створење. И мада ни један однос није идеалан, јер смо једноствно сви скројени другачије, како би са својом мајком боље функционисали (за случај да је тренутно однос затегнут), обратите пажњу на савете који следе.

Поставите реалистичка очекивања од вашег односа

У савршеном свету са сваком особом до које нам је стало имали бисмо чврсте односе испуњене разумевањем. Међутим, не живимо у таквом свету, нажалост. Док је неко у стању да изгради пријатељски однос са својим родитељима, код других се све своди на неку врсту обостране толеранције. У сваком је случају потребно бити свестан тога шта може да настане од датог односа. Можда вам није суђено да са мајком имате најидеалнији однос али то не значи да он није испуњен љубављу и поштовањем.

Прочитајте још: Да ли знате колико чаша ВОДЕ дневно треба да попије дете?

Пронађите заједничка интересовања

Ствари које можете заједно да радите могу да вас зближе. Било да је у питању недељно планинарење, одлазак у куповину или посета козметичком салону. Побрините се да одаберете активност у којој ћете обе уживати и пронађите времена за квалитетних сат-два (или више) са својом мајком.

Ако не можете да смислите ни једну активност у којој би обе уживале, предложите нешто сасвим ново, што ће бити изазов за обе.
Фото: Депосит

Бирајте своје битке

Неке битке су вредне борде, док је при другим боље предати копље. Уместо да упорно покушавате да докажете својој мајци да поводом нечег није у праву (што можда и није толико битно), једноставно се сложите око тога да свако има право на своје мишљење. Сетите се да сте ви и ваша мајка одгајане у сасвим другачијим временима, и да не носите са собом иста искуства. Оно што ви данас знате, ваша мајка у вашим годинама можда није знала (по питању васпитања деце на пример), и врло јој тешко може пасти ако је покушавате убедити да није у праву.

Прочитајте још: Промене које доноси УЛОГА ОЦА: Мушкарци се тада мењају у потпуности

Научите да опростите

Замерати неком ко вам је јако близак, попут рођене мајке, погрешну реч или дело дуго времена је токсично по вас саме. Незадовољство које носите у себи јер ствари нису протекле како сте хтели и још увек има трзавица међу вама, може поред свега да вам ствари и здравствене проблеме. Самим тим ако одаберете да опростите, невезано за то што сте ви били у праву и што ваша мајка није начинила први корак, ви јој шаљете поруку како треба да се понаша према особи која је део ње.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas