· · Коментари: 0
МАЛИШАНИ

Препознајте ПЕТ првих знакова да су вашем ДЕТЕТУ ПОТРЕБНЕ НАОЧАРЕ

Ваше дете вам можда шаље јасну поруку да му је помоћ потребна, а ви тога можда нисте ни свесни

1605654545_dete-sa-naocarima.png
Фото: Pixabay

Неоткривени проблеми са видом могу утицати на перформансе вашег детета у учионици и у спољњем окружењу. Због тога је важно препознати прве знакове да ваше дете може имати проблем са видом и да су му можда потребне наочаре.

Прочитајте још: НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ У СПРЕМАЊУ КАФЕ: Ево где је свако од нас бар једном погрешио у припремању омиљеног напитка

Ево неколико знакова који указују на то да ваше дете можда има проблема са видом и требају му наочаре.

Жмурење 

Жмурење може бити знак да ваше дете има грешку рефракције, што утиче на то колико добро се очи фокусирају на слику. Жмиркајући, ваше дете ће можда моћи привремено да побољша фокус и јасноћу предмета.

Прочитајте још: 9 ТРИКОВА који ће помоћи беби за лакше ПРИВИКАВАЊЕ НА НОШУ

Фото: Pixabay

Нагињање главе или покривање једног ока 

Ваше дете може да покрије једно око или нагне главу да прилагоди угао вида у покушају да повећа јасноћу. То може бити показатељ да су очи лоше поравнате или да ваше дете има амблиопију, познату и као лење око, што је један од најчешћих поремећаја ока код деце.

Прочитајте још: Заборавите на ЈУТАРЊУ: Ево када је ПРАВО ВРЕМЕ ЗА КАФУ за НАЈБОЉИ учинак

Седи преблизу телевизора

Седећи преблизу телевизора, држећи уређаје преблизу очију или спуштајући главу током читања, сви су могући знаци лошег вида. Људи који имају кратковидност или кратковидност имају јасан вид из близине и лошији вид на даљину. Приближавање предмета чини слику већом и јаснијом.

Прекомерно трљање очију

Прочитајте још: ИЗ НЕДЕЉЕ У НЕДЕЉУ: Шта све треба да знате о трудноћи

Прекомерно трљање ока може указивати на то да ваше дете осећа замор или напрезање очију. Ово би могао бити знак многих врста проблема са видом и стања, укључујући алергијски коњунктивитис.

Главобоља или бол у очима

Ако се ваше дете на крају дана пожали на бол у очима или главобољу, можда пренапреже очи настојећи да повећа фокус замагљеног вида.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.