Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РОДИТЕЉИ ПОБЕСНЕЛИ ЗБОГ ЦЕНЕ ЕКСКУРЗИЈЕ! Школа послала децу у тржни центар, без надзора

Једна мама је поделила свој бес након што је школа њеног детета одлучила да награди 'добро понашање' одласком у тржни центар - али је замолила родитеље да обезбеде новац за трошење

1649143957_sofatutor-oCWYjKfWQP8-unsplash.jpg
Фото: Unsplash
Oglas

Школска путовања нису неуобичајена, а понекад ће та путовања укључивати мале трошкове за родитеље како би помогли школи да плати уписнине и унајми тренера за тај дан.

Многи родитељи радо плаћају ове трошкове јер путовања често представљају мешавину образовања и забаве и унапређују образовање детета тако што ће их подучавати на јединствен и практичан начин.

Али шта је са школским излетима без образовне вредности, поготово она за „награђивање“ деце за добро понашање?

Прочитајте још: Зашто неке жене рађају само СИНОВЕ? Многи верују да је тата "КРИВ", а ево шта је прави разлог

То је невоља у којој се нашла једна анонимна мама на интернету након што је школа њеног детета објавила да ће одржати наградно путовање у локални тржни центар, током којег ће деци бити дозвољено да „шетају около без надзора“.

Цака? Родитељи морају својој деци да обезбеде новац за трошење за тај дан, што може укључивати средства за биоскопску карту, храну и готовину за аркадне игрице.

Фото: пиксабеј

У објави на Мамснету , мама је рекла: „Моје дете је у 7. години и има наградно путовање у тржни центар у оближњем граду. Велики је, тоне продавница, биоскоп, луди голф, аркаде и храна. Излет је организован да се награди добро понашање и они ће се шетати около без надзора током дана. Ми као родитељи морамо да им обезбедимо новац за трошење током целог дана. Већина њих жели да иде у биоскоп, затим да узмехрану и пиће, као и потрошњу за продавнице/аркаде.“

Мама није сигурна у вези са путовањем јер не сматра да би родитељи морали да издвоје новац како би школа могла да награди добре ученике - посебно у тренутним временима када се многе породице осећају стиснутим кризом трошкова живота.

Додала је: „Када сам била у школи добијали смо награде за ствари као што је присуство, али то је било нешто као чоколадица! Никада се од мојих родитеља није очекивало да издвоје новац како би 'школа' могла да ме награди. Да ли сам неразумна што мислим да је школа о томе прилично лоше размишљала, посебно у садашње време? Знам да се неколико родитеља жалило јер већ осећају штипање и сада осећају притисак да извоје новац за ово, а многи носе чак и око 50 фунти (око 7.000 динара) са собом!"

у коментарима људи су се сложили око тога да школа треба да финансира сваку награду коју одлуче да дају ученицима.

Један је рекао: „То је ужасно и искључиће толико деце (и то је ужасно време да се то сада предложи). Школа моје ћерке има наградна путовања, али она обично буду у зоолошким вртовима или другим атракцијама, тако да издвајамо само око 5 фунти (око 700 динара) за слаткише.“

Као што је други додао: "Да, то је смеће. То није награда заиста, а посебно не за оне који немају новац. Ако школа жели да награди децу, они плаћају или бирају нешто бесплатно."

БОНУС ВИДЕО: 

 
 
 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas