Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТИНЕЈЏЕРИ

Сваки други је ГОЈАЗАН и проблем је у ХРАНИ коју треба само МАЛО да КОРИГУЈУ на ОВАЈ НАЧИН

Као мали су пробирљиви, а као тинејџери се нагло угоје и више никада немају идеалну линију.

1603364252_Pexeljunk.png
Фото: Пексел
Oglas

Да би се деца одрекла интензивних укуса брзе хране здравствене навике морају да понесу из куће.

Наша деца су све дебља, а гојазност је десет пута већа него пре две деценије. Гојазан је сваки други становник Србије, али је највећи проблем што је свако треће дете има већу тежину него што је то нормално за његов узраст.

Прочитајте још: ЧЕТИРИ типа ПОНАШАЊА КОД ДЕЦЕ која могу да укажу на ОЗБИЉНИЈИ ПРОБЛЕМ

Још већи проблем је масноћа у ткиву, јер већина деце уопште нема мишићну масу, само сало.

Тинејџери од 100 кила
Данашњи тинејџери са 14 година имају по 100 килограма, а гојазност почиње још у првом разреду, када имају 80!
Калцијум и гвожђе, а не шећери и масноће!

Школска деца једу брзу храну, а проблем настаје у пубертету када им је потребно више калорија, пошто расту и развијају се. Тада се стварају облине на телу и деца почињу да траже другачију храну. Тада девојчице почињу да држе дијете, а циљ је само да науче како правилно да се хране.

Прочитајте још: Родитељство није предодређено само за мајку - улога оца је од ВЕЛИКОГ ЗНАЧАЈА!

Основа тинејџерске исхране треба да буде скробна храна, беланчевине, млечни производи и незасићене масти.

.

Сокове нека замене водом и уместо њих једу воће због влакана Фото: Депозит

Прочитајте још: Повлаче се у себе, никог не пуштају близу, сувише озбиљни... Иза свега се крије ТУЖНА ПРИЧА

У тинејџерско доба су потребе за калцијумом велике, а то је време када требга да пију доста млека и још боље јогурта.

Гвожђе је веома важно за девојчице, да би надокнадиле мањак изгубљен менструацијом. Међутим, гвожђа нема само у месу, већ и зеленом поврћу.

Воће је најздравија ужина за тинејџера. Сва остала храна из киоска садржи шећер који нагло подиже расположење и агресију.

Прочитаје још: Дете стално гледа у ЕКРАН: Како спречити КРИВЉЕЊЕ ВРАТА и КИЧМЕ

Шта треба да пију тинејџери?

Само воду! Најбоље пиће за њих не сме да има укус и мирис. Газирани напици су прави отров за њихов организам, јер садрже фосфорну киселину која спречава апсорпцију калцијума. Сокови су препуни шећера и празних калорија па подижу ниво инсулина и спуштају га нагло, што утиче на учење и праћење наставе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas