Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Цвеће старо 65 милиона година, а у Европу је стигло у 18. веку: Ево како се правилно гаје ХОРТЕНЗИЈЕ у саксији

Уз три лака корака ваше цвеће ће заблистати

1618404778_flowerpot-1345371_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Хортензије изворно потичу из Северне Америке, где су пронађени њихови трагови стари између 40 и 65 милиона година, рашириле су се Јапаном, а у Европу су стигле тек 1736.

Прочитајте још: Како да негујемо ФИКУС? Направите му идеалне услове

Данас су многима омиљено цвеће, па је лето не замисливо без овог цвета. Ово раскошно цвеће се може узгајити и у саксији, на најмањем балкону, па чак и прозорима. 

Пазите на величину саксије

1. Водите рачуна о величи саксије

Ове биљке веома брзо расту, па за годину дана могу значајно да увећају величну свог корена, а тако и других делова. Зато је важно да припазите на величину саксије приликом садње. Избегавајте држање овог цвећа у пластичним саксијама. Нека величина саксије буде у складу са врстом хортензије, јер се њихова величина креће од пола па више од два метра.

Фото: Пиxабаy

Прочитајте још: Због чега треба да имамо ЦВЕЋЕ У КУЋИ? Истраживања доносе невероватне закључке

2. Сместите их у сеновито подручје

Ове су биљке идеалне за мале балконе јер пружају заштиту од погледа, али да би успешно расле, потребно их је сместити у сеновито подручје.

Најбоље је да их окренете према истичној или југоисточној страни света

Тако ће хортензија добити јутарње и преподневне сунчеве зраке, али им неће бити изложена током поднева и поподнева када су температуре ваздуха уједно највише. Свакако настојте да избегнете њихово постављање на балконе који су окренути југу и западу.

Прочитајте још: Сами направите ОРГАНСКО ђубриво и башта ће вам бујати БЕЗ хемије и ПЕСТИЦИДА

Када стигне зима, преместите их у унутрашњост дома, али не у оне просторе у којима је изузетно топло.

3. Заливајте их двапут дневно

Сам назив ових биљака долази од грчких речи хyдрос (вода) и ангос (тегла), а то довољно говори о томе колико им је потребно влажно тло. Зато је током највећих летних врућина потребно да их заливате ујутро и увече, док ће током мање спарних дана и једно заливање резултирати успехом. Ове биљке имају невероватну моћ регенерације па ће чак и оне увеле након једног заливања поновно живнути.

    Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas