Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
природа

Ових 5 биљака могу да красе терасе целог пролећа и лета

Предлажемо 5 најлепших биљака које ће красити вашу терасу. Изгледају савршено, а негују се врло лако.

1618666969_1608ea36c17dcaff3870885d25bf2537ada90982.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Метеоролози најављују долазак топлијих дана, а то значи да ћемо све више времена проводити напољу. Право је време да уредите терасу и створите праву малу оазу за уживање. Ове биљке су најбољи избор у том случају, кажу искусни баштовани.

Без обзира на то да ли се ваше тераса налази на сунчаној страни или у хладу, ово цвеће ће раскошно цветати:

Бегоније 

Бегоније се лако узгајају, чувају у лаганој сенци и цветаће стално током лета, а улепшаће сваку терасу. Природно станиште бегонија су тропске кишне шуме, што значи да од неге захтевају само редовно заливање.

Прочитајте још: Најшаренија кућна биљка: Како се чува КРОТОН?

Дан и ноћ

Петунија
Петунија је најчешћи избор за уређење балкона. С обзиром на то да цвета раскошно и да је красе прелепи цветови, не чуди што је омиљена. Ова препознатљива цветна лепотица долази у много облика и боја цвета, белој, жутој, ружичастој, љубичастој, плавој и црвеној, а може бити и двобојна.Цвета од јуна до септембра, лако се одржава, једино морате водити рачуна да није на ветру.

Ова биљка је омиљена због својих специфичних шара. Припада породици љубичица, а врло се лако одржава. Дан и ноћ је отпорна биљка, па јој неће сметати промене температуре, као ни боравак на јакон сунцу, али ни у хладу. 

Ово цвеће има танко разгранато стабло, меснате листове и цветове који расту појединачно на дугим дршкама.

Мушкатле

Уникатне, вишегодишње биљке које производе прелепо, нежно цвеће различитих боја и облика. Не захтевају посебну негу, па зато успевају и потпуним почетницима у свету баштованства. Према старом веровању, мушкатле доносе срећу, па се многи одлучују на ово цвеће због његове богате симболике.

Прочитајте још: Фенг шуи каже да је ово идеално цвеће за дом: Изаберите своју симболику

Кадифа

Овај цвет је веома популаран, првенствено због раскошног изгледа, али и због чињенице да, у какву год земљу посадили ове цветнице, оне ће успети.

Цвета током целог лета, а ако желите да цветање продужите обавезно уклањајте увеле цветова и редовно заливајте.

    Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas