Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли ваша менструација заиста ПРЕСТАЈЕ У ВОДИ и да ли може да ПРИВУЧЕ АЈКУЛЕ? Разбијамо све митове!

Зато што радије не бих носила тампоне на плажу или базен

1650302015_pjimage--87-.jpg
Фото: Unsplash
Oglas

Имати менструацију такође значи да морате да прегледате доста митова о менструацији да бисте сазнали шта је истина, а шта потпуна глупост. Затруднети током менструације, на пример, може се  десити, док је синхронизација са пријатељицама више игра бројева него печат сестринства.

Једна периодична гласина која се само шири? Идеја да се ваша менструација зауставља док сте у води. Хеј, то би било лепо у топлим месецима када пливаш. Али има ли *икакве* истине у томе? Доктори имају одговор.

Да ли ваша менструација заиста престаје у води? Чак и само мало?

Прво, сама вода никада неће учинити да ваша менструација нестане.  У суштини, изузимајући било какве здравствене проблеме као што су хормонски поремећаји због којих ваша менструација прескаче, ваша материца ће наставити да одваја своју слузницу без обзира да ли зароните у море. Дакле, провести недељу дана у кади није ефикасан начин да прескочите своју месечну посету. 

Прочитајте још: ПЕТ ПОЗНАТИХ ДАМА СА АЛОПЕЦИЈОМ: Не бисте веровали које муке се крију иза "савршеног" изгледа (ФОТО)

Али улазак у воду може учинити да вам се чини да менструација нестаје. То је све захваљујући притиску воде која окружује вашу вагину — може да се супротстави сили гравитације која помаже да крв тече из вашег тела. Овде се не дешава биолошка магија, све је физика. Када сте у води, дешава се супротан притисак. Вода има много већи отпор од ваздуха. Дакле, вода може да спречи крв која тече из вагине.

У суштини, вода не зауставља менструацију, да тако кажем, али може блокирати излаз.

Шта ако крварим у води... да ли би људи то могли да виде? И да ли би то привукло ајкуле?

Не и не! То су само митови. Ако планирате да уђете у каду или да пливате без употребе тампона или менструалне чашице, будите сигурни да иза вас неће бити црвеног, крвавог трага.

Већина жена крвари само 60 милилитара (око три до четири супене кашике) током читавих пет дана. Чак и ако пет сати слободно течете у базен, нема шансе да се вода претвори у Црвено море са количином крви која излази из вашег тела. Чак ни читав базен пун људи током менструације не би дао води ни најмању ружичасту нијансу.

И нема апсолутно никакве шансе да ће ова сићушна количина менструалне крви привући сваку ајкулу у мору (или чак само једну од њих), па хајде да ту теорију одмах оставимо на миру. 

Дакле, да ли то значи да не морам да носим тампоне (или менструалне чашице) у води?

Чак и ако је менструација слаба, тампони и менструалне чашице могу да вас спасу када изађете из воде. Чим изађете из воде, менструација ће поново да тече. А онда бисте могли имати мрљу на купаћем костиму.

Они су такође корисни ако имате тенденцију да имате много крвних угрушака (нема гаранције да ће се притисак воде супротставити правом угрушку, у поређењу са капљицама крви.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas