Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Купка од морске соли подстиче МРШАВЉЕЊЕ и УКЛАЊА ЦЕЛУЛИТ

Да морска со, баш као и остали састојци морске воде, има терапијска својства познато је од давнина.

1611319700_Depositphotos_2345548_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Тако су још у антици Хипократ и Херодот препоручивали купке у морској води код различитих здравствених потешкоћа, посебно код реуме и ишијаса, као и кожних обољења, на пример, упала и рана.

Морска со је необично богата различитим састојцима. Међу осамдесетак различитих минерала, елемената у траговима, карбоната и сулфата, присутни су и калцијум, калијум, бром, натријум, манган, магнезијум, јод, гвожђе, флуор и силицијева киселина. 

Со у служби лепоте и здравља
Со из Мртвог мора садржи и врло високи проценат магнезијума, важног минерала кад је реч о лепоти и здрављу (у једној литри соли има га чак 40 грама).

Прочитајте још: ПАРФЕМ није само да лепо миришете, он буди УСПОМЕНЕ и има још НЕВЕРОВАТНИХ предности

Морска со има својства антисептика и антихистамина, због чега је благотворна код кожних алергијских реакција.

Због својих састојака морска со подстиче излучивање сувишне воде из коже и везивног ткива, чиме се спречава накупљање сувишне течности, па кожа постаје јача, глатка, чвршћа, мекша и здравија.

Фото: Депозит
Минерали из соли вежу се уз ћелије коже, па она постаје сјајнија и баршунаста.

Из истих разлога, купке с морском соли подстичу мршављење и доводе до уклањања или смањења целулита, као и регенерисања кожног ткива, због чега имају и антицелулитни и антиејџинг учинак. Исто тако, подстичу метаболизам и чишћење токсина из јетре, бубрега и коже.

Прочитајте још: Све што вам је потребно да направите маске за лице код куће: Изаберите своју

Морска со делује благотворно и на упалне процесе.
У глобалу...
Топла купка подстиче функције органа који филтрирају и излучују штетне материје из организма. Стога се купке с морском соли препоручују код многих стања, посебно код артритиса, артрозе, неурозе, стреса, бронхитиса, астме и псоријазе.

Будући да побољшава циркулацију и прокрвљеност коже, морска со омекшава грубу и испуцану кожу на рукама, лактовима и стопалима. Купка од морске соли има вишеструки позитиван учинак не само на кожу, него и на људски организам у целини. 

Али оне нису само мелем за тело, него позитивно делују и на наш дух: освежавају психички и физички, подстичу позитивне осећаје, посебно захваљујући високом проценту магнезијума који делује против стреса.

Прочитајте још: Сва правила чешљања косе: Ситнице могу да утичу на њен квалитет

Направите купку код куће и опустите се

Купка од морске соли препоручује се једном недељно. За ефикасну купку отопите од 300 до 500 грама морске соли у врућој води. Полако додајте хладну воду, тако да постигнете оптималну температуру (од 35 до 37°Ц). Проведите у кади од 20 до 30 минута. Немојте запоставити кожу лица. Узмите пешкир, натопите га у сланој води и ставите на лице. Након купке проведите још око 30 минута у миру.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas