Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИТИСАК

На лицу пише од чега болујете: Жене које имају више бора имају ОПАСНУ болест

Балтиморски научници су открили невероватну везу између бора и срчаних обољења, а знају и како даме могу да их спрече.

Depositphotos_182510136_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Младолике припаднице нежнијег пола имају веће изгледе да уђу у дубоку старост, у односу на даме истих година које изгледају старије и имају више бора.

Прочитајте још: Пушење, слана храна и стрес - три су највећа непријатеља жена: Можете их се решити уз помоћ биља

Ово тврде балтиморски научници са Универзитета Џон Хопкинс, након обављеног истраживања у коме су тражили разлоге за спорије и брже старење.

Анализирајући изглед бора, кожу лица и здравствено стања испитаница просечне старости око 63. године, установили су да жене које су мање склоне кардиоваскуларним болестима изгледају барем две године млађе у односу на вршњакиње подложне наведеним обољењима.

Здрав начин живота мора да буде императив.

- Закључили смо да младолике жене углавном немају проблема са високим крвним притиском, због чега су отпорније на кардиоваскуларне болести и могућност да доживе срчани удар - кажу истраживачи.

Осим тога, први пут је пронађена веза између ниског крвног притиска и младалачког изгледа, што у доброј мери зависи од здравог начина живота.

Прочитајте још: Често се открије када буде касно: Ако имате 30 година и радите ОБАВЕЗНО прочитајте овај текст

Здрав начин живота би, стога, требало да постане императив сваке одрасле особе, посебно због високог крвног притиска познатог као “тихи убица”, јер не даје видљиве симптоме, захваљујући којима би могло да се благовремено реагује - истакао је др Дејвид Грин, члан истраживачког тима.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas