Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ово су три највећа женска комплекса!

Жене су дефинитивно најгори самокритичари, нарочито када је физички изглед у питању

1633618918_zena.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Свакодневно критиковање свог изгледа, никако не иде у прилог, а уместо да прихвате своје несавршености, обично долази до контра ефекта. Ево која су три женска највећа комплекса и савети уз помоћу којих ћете се ослободити истих:

Прочитајте још: Богати су витамином Е, позитивно утичу на притисак, мало калорија... Зашто БАДЕМИ треба да се нађу на нашем тањиру?

1. Предебела сам

Модне трендове диктирају модели са модних писта, углавном витке младе девојке чија су тела "испеглана" до немогућих пропорција и "усавршена" у фотошопу. Женски атрибути тако одлазе у други план. Многе жене сматрају да би требало да изгубе који килограм и осећају се предебело, посебно пред лето, кад их уз то бомбардују огромни плакати с манекенкама савршених пропорција.

У стварности, већина жена од 30 и кусур година не изгледа тако, већ женственије, с више облина, па понекад и покојим килограмом вишка, посебно у подручју стомака, гузе и бокова. Ређе су оне које могу да једу шта год и када то желе, а да им се то не примећује.

Тело се с годинама развија и ретко ко може да остане на нивоу тинејџерке. Зато је "умишљена" дебљина један од најбесмисленијих комплекса узрокованих медијским обманама и искривљеном перцепцијом стварности. То ће вам потврдити и мушкарци – већина њих више воли облине него штапиће. Према томе – волите своје тело и не замарајте се килограмом вишка!

2. Тело ми је превише млитаво и имам тоне целулита

Волеле бисте да имате, на пример, гузу као Џенифер Лопез или као ваша инструкторка пилатеса? Савршено затегнуто тело и још без трунке целулита заиста годи оку јер делује чврсто и здраво, али мали број жена може њиме да се похвали.

Целулит је резултат гена, неправилне исхране и премало кретања, којег је у данашњем, претежно седалачком начину живота, ретко која девојка или жена поштеђена. Наравно, свакако настојте да се бавите неким спортом, који ће да учврсти тело и обликује мишиће, и храните се што здравије, али ако и упркос томе нисте задовољни својим телом и осећате комплексе – присетите се чињенице да вама то није главно занимање.

Савршено тело могу да имају само спортисткиње које тренирају и по неколико сати дневно, модели чије несавршености су обрађене у фотошопу или познате особе које имају довољно живаца да се редовно баве искључиво здравом исхраном, вежбањем уз подршку тренера, као и да претрпе преображај пре изласка пред камере уз помоћ чете стилиста и шминкера.

Прочитајте још: Нутриционисти саветују: Ово је пет нутритијената за бољи рад ШТИТНЕ ЖЛЕЗДЕ

3. Тен ми је катастрофа

Преотворене поре, превише мрљица, превише младежа, бубуљице разних боја и облика... Све то пред нашим очима у огледалу делује двоструко веће и видљиво као под микроскопом. Срећом, постоје козметичка средства која могу да нам помогну у прикривању нежељених детаља, али кад-тад, посебно у летњим месецима, у време плажа и купања, кожа долази до изражаја у природном облику.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas