Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Предности МИЦЕЛАРНЕ ВОДЕ: Којим типовима коже одговара

Дуго познат у Француској, овај производ за негу коже изгледа попут обичне воде, а постао је популаран из више разлога.

1605876818_Depositphotos_87234088_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Поред тога што уклања шминку, он чисти и тонира кожу уз само неколико лаганих потеза ватом.

Мицеларна вода је комбинација пречишћене воде, хидратантних састојака и активних супстанци (тензида). Њени молекули се природно групишу и стварају мицеле, које на прљавштину и уље делују попут магнета.

Прочитајте још: Правимо грешке када ЛАКИРАМО НОКТЕ: Како да их избегнете

Када бришете лице ватицом натопљеном мицеларном водом, мицеле се лепе за памук. Истовремено, са коже повлаче шминку, себум и другу нечистоћу.

Иако не садржи алкохол ни друге агресивне састојке, мицеларна вода уклања чак и водоотпорну шминку, без било каквих иритација.

Формула је толико лагана и нежна да их није потребно испирати, што значи да хидратантни састојци остају на кожи све док га не упије.

Тип коже

Када је реч о типу коже, мицеларна вода је универзално прихватљив производ, са посебним формулама за суву, масну, осетљиву и мешовиту кожу. Идеална је и за ону склону акнама јер уклања прљавштину и отчепљује поре без исушивања коже.

Прочитајте још: Ове ствари на први поглед можете открити о људима

У понуди је велик број препарата, од оних на бази церамида, до оних са пребиотским додацима који хидрирају и омекшавају кожу. Лимунска киселина има ефекат пилинга, па успешно уклања мртве ц́елије и вишак уља. Истовремено помаже кожи да упије друге производе попут тонера, серума и хидратантних крема. Различити биљни екстракти (нпр. краставац и јечам) умирују кожу и пружају јој антиоксидативну заштиту.

Сувој кожи пријају формулације са глицерином, витамином Е и екстрактима алги, а они са масном кожом треба да одаберу мицеларну воду са честицама угља који посебно делотворно апсорбује прљавштину и масноћу из пора.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas