· · Komentari: 0
Svetska premijera

Moćni bavarski auto-gigant predstavio svoj prvi električni SUV (FOTO/VIDEO)

Prvo potpuno električno vozilo "BMW i X3" odmah objasnilo ko je ko na tržištu

1594731352_naslovna.jpg
Foto:"BMW"

Gazda je stigao! Sačekali su malo da se i drugi pokažu i onda su pokazali ko su i šta su! Moćni bavarski proizvođač automobila "BMW" predstavio je svoj prvi terenac sa pogonom samo na električnu energiju -" iX3".

Pod haubom je elektromotor od 285 KS sa 400 nm obrtnog momenta koji ima autonomiju od 460 kilometara. Maksimalna brzina mu je, elektronski ograničena na 180 kilometara na čas, ali zato od nula do 100 kilometara na čas stiže za sjajnih 6,8 sekundi!

Foto:"BMW"

Pri tome na 100 kilometara troši 17,5 do 18,1 kilovat-čas!

Da bi napunili bateriju na kućnoj instalaciji do 100 odsto kapaciteta treba vam 7,4 sata. Na brzim punjačima, naravno znatno kraće, pa tako na primer, do kapaciteta od 80 odsto, bateriju možete napuniti na brzom punjaču za svega 34 minuta! Taman dok predahnete, popijete kafu natenane...

Pročitajte još:Garancija na auto-baterije 10 godina ili MILION kilometara!

Ovaj automobil je težak 2.185 kilograma! Dug je 4.734 mm, širok 1.891 mm, visok 1.668 mm. Međuosovinsko rastojanje od 2.664 mm garantuje pun komfor za pet odraslih putnika.
Putnici imaju obilje mesta i  za prtljag jer je kapacitet prtljažnika, bez obaranja naslona zadnje klupe 510 litara. kada vam zatreba više prostora, za prevoz nečeg gabaritnijeg, oborite naslon zadnjih sedišta i eto "kombija" od 1.560 litara korisne zapremine.

Poklonici dobre i zabavne vožnje pozdraviće odluku da se pogon i dalje, tradicionalno, poveri zadnjim točkovima!

Sve ostalo je tipično "be-em-ovski". Sjajno držanje na putu, sva sila najsavremenijih elektronskih sistema asistencije vozaču, moderna unutrašnjost "bioskopski" tač skrin, luksuz, kvalitet, bezbednost i onaj poseban duh koji krasi svaku "bembaru" je tu!

Pročitajte još:"Fijat" ponudio automobile koji štite i od KORONE!

Naravno, takozvana konekcija, povezivost, sprega sa mobilnim uređajima, mnoštvo informacija koje su lako dostupne, vrhunski audio uređaj, sve je to nešto na šta su nas Bavarci i navikli.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.