Oglas
· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Umirite se i utoplite: Dva savršena čaja za MIRAN SAN

Miran san je postao neophodan u savremenim uslovima života, kada nam je samo on preostao kao jedini način odmora.

1601928812_caj.png
Foto: Pixabay
Oglas

Lekovi za lakši san nisu izuzetno jaki lekovi, ali ukoliko se uzimaju svakodnevno oni mogu doneti kasnije brojne zdravstvene probleme, pre svega one koji se odnose na probleme sa neurološkim sistemom.

Pročitajte još: Nikako vruća voda i jaki šamponi: Kako negovati CRVENU BOJU KOSE

Donosimo vam dva čaja sa potpuno prirodnim namirnicama koji će učiniti da lagano utonete u san bez opasnosti po neke posledice.

Pročitajte još: RUSKI lekar preporučuje ŠLJIVOVICU i KAJMAK za JESENJU BOLEST

Iako se radi o prirodnim sastojcima, i sa njima bi trebalo biti oprezan. Najoprezniji treba da budu hronični bolesnici, jer neke od pomenutih biljaka u većoj količini mogu negativno da utiču na srčane bolesnike.

Lipa i kamilica deluju opuštajuće na organizam, blago su sedativne i antispazmične

Čaj od lipe i kamilice

Ove dve antistres biljke ćete naći na rafovima prodavnica u svim krajevima sveta. NJihovo umirujuće dejstvo poznato je svuda. Lipa i kamilica deluju opuštajuće na organizam, blago su sedativne i antispazmične.


Foto: Pixabay

Pospešuju varenje i ubrzavaju izbacivanje toksina iz tela. Imaju i antiseptičko i analgetsko dejstvo.

Pročitajte još: Dr Adamović savetuje: Ako vam maska IRITIRA KOŽU bez griže savesti URADITE SLEDEĆU stvar

U jednakim količinama pomešati sveže ili osušene stabljike ovih biljaka, pa jednu kašičicu biljne mešavine sipati u 250 mililitara ključale vode. Ostaviti na tihoj vatri da ključa dva do tri minuta, nakon toga poklopiti i ostaviti 10 minuta da se prohladi. Konzumirati tri puta dnevno, pola sata pre jela.

Pročitajte još: Jedite ga, MAŽITE, pijte, jer SMANJUJE BORE!

Čaj od kamilice i lavande

Pomešati jednu kašičica sušene lavandei jednu kašičica sušene kamilice. Pomešati lavandu i kamilicu, zatim preliti sa 250 mililitara vrele, proključale vode. Pustiti da odstoji najmanje 10 minuta i procediti. Piti toplo oko sat vremena pre odlaska u krevet za miran i uravnotežen san.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas