· · Komentari: 0
obuća

Čišćenje BELIH PLATNENIH PATIKA: Smesa od koje će zasijati

Ovaj model patika nije jednostavan za održavanje, ali uz odgovaraju tretman je moguće da ostanu uredne i lepe.

1619614964_Depositphotos_163103486_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Sa dolaskom lepih dana bez kiše vraćamo se jednoj od najomiljnijih obuća - belim platnenim patikama. Nisu jednostavne za održavanje, ali volimo da ih nosimo i lepo se slažu uz mnoge kombinacije. Ali ako ih redovno održavate mogu da izgledaju baš lepo.

Postupak:

Uklonite pertle i uloške (ukoliko mogu)

Ovo je prvi postupak prilikom čišćenja. Pertle treba staviti u malu posudu sa vrelom vodom sa kašičicom deterdženta za pranje veša i ostaviti upije dok čistite cipele.

Pročitajte još: KAKO SE PIŠE: E- mail, mail, imejl ili mejl?

Očetkajte ih

Pomoću četke sa mekanim čekinjama očetkajte rastresito tlo sa platna. Uklanjanje ovog sloja prašine olakšaće čišćenje cipela.

Rastvor za čišćenje

U maloj posudi pomešajte jednu kašiku sode bikarbone, dve kašičice vodonik-peroksida i jednu kašičicu tople vode da biste stvorili retku pastu. Soda bikarbona deluje kao nežno sredstvo za opuštanje tla, a vodonik-peroksid pomaže u izbeljivanju obojenih područja.

Pročitajte još: URNEBESNO: Ovako momci reaguju kada devojke uhvate bidermajer (VIDEO)

Bolje da platnene patike perete ručno jer zahtevaju nežnu metodu. Važno je da ako ih ipak perete u mašini kasnije ne sušuite u mašini za veš već ostaviti da se prirodno osuše.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.