Oglas
· · Komentari: 0
Krenuli

I Poljaci se uključili u trku sa električnim automobilima (VIDEO)

Kompanija "Izera" predstavila dva modela koji stižu na tržište 2022.

1597038577_naaslovna-1zera.jpg
Oglas

Poljska "dodaje gas" i to kada su električni automobili u pitanju. Velika, slovenska zemlja, članica evropske unije, je i veliki proizvođač automobila, ali njeni radnici rade u fabrikama čiji su vlasnici stranci.

Pročitajte još: O ovom hotelu KOLAJU PRIČE, svaki detalj govori JEDNO, a sada mami i SRBE (FOTO)

Pročitajte još: Vozači oprez! Ako imate alergiju rizikujete kao da ste popili čašicu-dve!

Zato je vest da je domaća fabrika "Izera" predstavila koncept dva svoja električna modela "hečbek" i SUV, koji bi trebalo da krenu u osvajanje tržišta 2022. bila na svim udarnim stranama poljskih medija.

Foto:"Izera"

A verujemo da se i strana konkurencija bar "štrecnula" jer po onome što smo videli i Poljaci će imati "konja za trku" koja je upravo krenula.

Kompanija koja stoji iza celog "Izera" projekta je takozvana startap kompanija "Elektromobiliti Poljska" koju je podržala i država. Ime brenda "Izera" uzeto je po planinskom vencu Poljske.

Modeli "izera T100" i izera Z100"(SUV) su jako lepo dizajnirani, prektični i imaće sve najsavremenije sisteme. kaže se da će imati ubrzanje do 100 kilometara na čas oko osam sekundi, što bi trebalo da znači da će imati moćne elektromotore, a da će autonomija biti oko 400 kilometara.

Pročitajte još: Slažete li se? Odlučeno koja je boja automobila najomiljenija

Naravno, autonomija uvek može i da se poveća dodavanjem veće baterije (većeg kapaciteta) ali to bi se odrazilo i na cenu, pa verujemod a su Poljaci dobro izbalansirali sve da bi automobili bili štp konkurentniji na tržištu.
I da napomenemo da je za dizajn automobila bio zadužen dizajnerski studio iz Torina.

                                  Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas