Oglas
· · Komentari: 0
Nenadmašan

Ovaj "Mercedes" ima brojniju ergelu od engleske kraljice - čak 730 "konja"! (VIDEO)

Model "AMG GT blek series" do 200 kilometara na čas doleće za manje od devet sekundi

1594809038_AMG-GT-BS-NASLOVNA.jpg
Foto:"Mercedes AMG GT"
Oglas

Kada vidite ovaj automobil jednostavno poželite da sednete u njega i vozite, vozite...

Naravno, potrebno je da budete i dosta vešti da obuzdate tu snagu, tu silinu kojom raspolaže "mercedes AMG GT blek series"! Jer, pod haubom ovog lepotana je motor od 4,0 litara radne zapremine sa osam cilindara u takozvanom "V" rasporedu. Uz pomoć dva turbo-punjača, koji "gutaju" svaki po 1.100 kilograma vazduha na sat, ova neman raspolaže sa 730 KS!

Foto:"Mercedes AMG"

Uz obrtni moment od 800 nm jasno je da su ubrzanja takva da bi na iskušenjima bio i pilot mlaznog aviona!

Da bi se nahranila ova ergela, brojnija od one u Bakingamskoj palati, neophodno je u proseku 12,8 litara benzina na 100 kilometara (ne škrtarite sipajte onaj sa više oktana) a okolinu, koju svim silama, čuvamo od zagađenja odlazi samo 292 grama po pređenom kilometru.

Pročitajte još:Slažete li se? Odlučeno koja je boja automobila najomiljenija

"Mercedes" je svoju "crnu seriju" lansirao prvi put još 2006. godine. Ovaj primerak je sada najjači ikada napravljen, a mi bismo rekli i najatraktivniji do sada.

I ova šesta generacija, je naravno ne samo moćna i brza, već je nabijena najsavremenijm elektronikom, raznoraznim sistemima (ne bismo se oko toga zamarali jer se podrazumeva da ovakav automobil sve to jednostavno, mora da ima), najboljim menjačem na tržištu, vrhunskim ogibljenjem, kočnicama, pneumaticima.

Pročitajte još:Montiranje letnjih i zimskih guma postaje PROŠLOST

Inženjeri su čačkali i oko motora, menjali ugao cilindara i ko zna šta sve još. Ali, ko ima novca da kupi ovo čudo na tčkovima, verujemo da će ga to najmanje interesovati.

Foto:"Mercedes AMG"

Uđeš u ovu aždaju, startuješ motor, začuješ riku onih 730 čistokrvnih ždrebaca i pritisneš papučicu gasa!

Od 0-100 kilometara na čas za 3,2 sekunde. Al ko da stane tu? Gas do daske i za manje od devet sekundi eto vas na oko "200" km na čas! Sad ako ste na pisti, ili na nemačkom autobanu, nastavite da pumpate adrenalin - sve do 325 kilometara na čas!

Nemci još nisu saopštili cenu. Prodaja će početi do proleća 2021, pa ima dovoljno vremena da se prištedi.

E to je "mečka"!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas