· · Коментари: 0
Ненадмашан

Овај "Мерцедес" има бројнију ергелу од енглеске краљице - чак 730 "коња"! (ВИДЕО)

Модел "АМГ ГТ блек сериес" до 200 километара на час долеће за мање од девет секунди

1594809038_AMG-GT-BS-NASLOVNA.jpg
Фото:"Мерцедес АМГ ГТ"

Када видите овај аутомобил једноставно пожелите да седнете у њега и возите, возите...

Наравно, потребно је да будете и доста вешти да обуздате ту снагу, ту силину којом располаже "мерцедес АМГ ГТ блек сериес"! Јер, под хаубом овог лепотана је мотор од 4,0 литара радне запремине са осам цилиндара у такозваном "В" распореду. Уз помоћ два турбо-пуњача, који "гутају" сваки по 1.100 килограма ваздуха на сат, ова неман располаже са 730 КС!

Фото:"Мерцедес АМГ"

Уз обртни момент од 800 нм јасно је да су убрзања таква да би на искушењима био и пилот млазног авиона!

Да би се нахранила ова ергела, бројнија од оне у Бакингамској палати, неопходно је у просеку 12,8 литара бензина на 100 километара (не шкртарите сипајте онај са више октана) а oколину, коју свим силама, чувамо од загађења одлази само 292 грама по пређеном километру.

Прочитајте још:Слажете ли се? Одлучено која је боја аутомобила најомиљенија

"Мерцедес" је своју "црну серију" лансирао први пут још 2006. године. Овај примерак је сада најјачи икада направљен, а ми бисмо рекли и најатрактивнији до сада.

И ова шеста генерација, је наравно не само моћна и брза, већ је набијена најсавременијм електроником, разноразним системима (не бисмо се око тога замарали јер се подразумева да овакав аутомобил све то једноставно, мора да има), најбољим мењачем на тржишту, врхунским огибљењем, кочницама, пнеуматицима.

Прочитајте још:Монтирање летњих и зимских гума постаје ПРОШЛОСТ

Инжењери су чачкали и око мотора, мењали угао цилиндара и ко зна шта све још. Али, ко има новца да купи ово чудо на тчковима, верујемо да ће га то најмање интересовати.

Фото:"Мерцедес АМГ"

Уђеш у ову аждају, стартујеш мотор, зачујеш рику оних 730 чистокрвних ждребаца и притиснеш папучицу гаса!

Од 0-100 километара на час за 3,2 секунде. Ал ко да стане ту? Гас до даске и за мање од девет секунди ето вас на око "200" км на час! Сад ако сте на писти, или на немачком аутобану, наставите да пумпате адреналин - све до 325 километара на час!

Немци још нису саопштили цену. Продаја ће почети до пролећа 2021, па има довољно времена да се приштеди.

Е то је "мечка"!

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.