· · Komentari: 0
Revolucionarno

Pogledajte zašto je ovaj automobil idealan za taksiste! (VIDEO)

Konstruisano leteće vozilo na gorive ćelije koje će pokretati vodonik

1594202966_NASLOVNA-LETECI-URBAN.jpg
Foto:"Urban Aerodinamics"

Još jedan u nizu automobila kojima neće trebati drumovi i neće mu smetati rupe na asvatlu, jer će leteti, je projekat kompanije Urban aerodinamiks!

Inženjeri ove kompanije su jednim udarcem "ubili dve muve", jer će pored toga što će leteti ovaj automobil biti i potpuno ekološki zato što neće koristiti klasične motore već gorive ćelije koje će proizvoditi električnu energiju za elektromotor koji će pokretati vozilo koristeći vodonik!


Projekat je nazvan "sitihok" (što bi u prevodu sa engleskog značilo "gradski soko) i time je jasno stavljeno na znanje da bi prvenstvena namena ovog vozila bila u gradskim, urbanim sredinama, a procenjuje se da bi bio idealan za taksi usluge!

Pročitajte još:I "Mercedes" na listi onih koji su se obrukali!

Pogon čine dva elektromotora koje napajaju dve gorive ćelije i koji razvijaju 939 "konja" (možda će se kod letećih automobila "konji" zvati "pegazi" da se malo našalimo) što treba da omogući domet od 161 kilometra maksimalnom brzinom od 201 km na čas.

Foto:"Urban Aeronautics"

Ima sasvim dovoljno mesta kao u automobilu srednje klase, dakle za pet putnika.
Ako nešto krene po zlu tokom leta tu je i sistem padobrana koji bi omogućio bezbedno prizemljenje.
Kada bi trebalo da krene serijska proizvodnja i koliko će koštati ovaj automobil, nije saopšteno.

Bilo bi zanimljivo videti šta bi se desilo kada bi se u Srbiji pojavilo ovo taksi vozilo.Da li bi važila uredba Vlade o subvencionisanju električnih automobila od 5.000 evra, ili subvencija za kupovinu novog taksi vozila od 8.000 evra.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.