· · Komentari: 0
Tehnologija

Uskoro će svi vozači moći da šalju poruke U TOKU VOŽNJE

U "Hondi" se dosetili kako da unaprede bezbednost, ali i komfor motociklista

honda-goldving-nas.jpeg
Foto:"Honda"

Jedna od najugroženijih kategorija u saobraćaju su svakako motociklisti. Neponovljivu lepotu vožnje na dva točka, nažalost, zaljubljenici u ove moćne mašine, često preskupo plaćaju. Zato je svaki napredak učinjen na polju bezbednosti kod motociklista nešto što izaziva veliku pažnju.

Pročitajte još: Iz Bavarske stiže drumska krstarica na dva točka nikad zavodljivija (Foto)

Najnovija informacija koja stiže iz "Honde" odnosi se na model drumske krstarice, neprevaziđenog "gold vinga".

u "Hondi" sa zadovoljstvom ističu da su integrisali "adroid auto" sa ovim modelom pa će vozači, koji imaju smartfon, moći da uživaju u svim pogodnostima koje pruža ova aplikacija.

Foto:"Honda"

Pri tome, sve komande se daju glasom!

To znači da će i motociklisti ubuduće moći da telefoniraju, razmenjuju poruke, dobijaju neke druge bitne informacije na svom motociklu, ali ono što je najvažnije je da neće morati ni za sekund da spuste ruke sa upravljača, niti da skrenu pogled sa druma.

Foto:"Honda"

Ne treba posebno ni govoriti  šta znači ova tehnološka inovacija na polju bezbednosti!
Naravno, "Honda" se neće zadovoljiti samo instalacijom sistema na "gold ving" već će se paleta motocikala koji će imati ovu funkciju, širiti.

Pročitajte još: Sve više vozača kupuje kamere, a možete je nabaviti za 1.500 dinara

Da podsetimo,  još ranije su vozači "gold vinga" mogli da koriste za konekciju sa svojim smartfonima "Epl kar plej" aplikaciju.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.