· · Komentari: 0
ZDRAVI ZALOGAJI

LEBLEBIJA u sočnoj salati: Napravite savršen DIJETALNI obrok koji će vas zasititi (RECEPT/FOTO)

Ovo je savršen obrok za toplije dane koji će vam dati dovoljno energije za radni dan

1652824777_salata.png
Foto: InstagramScreenShot/totallywellness

Ova sočna salata sa leblebijom i pasuljem sadrži veliku dozu biljnih proteina i odličan je izborčak i za sve vegane. Poseban šmek pruža joj fantastična kombinacija mirođije, badema i limunovog soka. Ovo jelo možete jesti za ručak ili večeru. 

Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost

Sastojci:

  • 2 šolje kuvanog pasulja
  • 2 šolje kuvane leblebije
  • ¼ šolje mirođije, sitno seckane
  • ⅓ šolje badema, sitno sečenih i tostiranih
  • ½ kašičice crvene tucane paprike
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 kašika limunovog soka
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera
  • 2 šake baby mix salate
  • 1 avokado

Priprema:

Pročitajte još: Zašto se kaže "KAO DA JE PAO S KRUŠKE"? Nećete verovati kakvo značenje se vezuje za ovu voćku

Skuvajte pasulj i leblebiju prema uputstvima sa pakovanja. Možete da koristite pasulj i leblebiju iz konzerve, ali ih pre upotrebe isperite i dobro ocedite. Sipajte sve sastojke u veliku posudu, te ih dobro promešajte. Prilagodite začine po ukusu.

Pročitajte još: Muzika tokom treninga: Da li nam zaista pomaže da vežbamo bolje?

Servirajte dobijeno jelo uz mix salatu i avokado.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.