· · Komentari: 0
SLATKIŠI

Najsavršenije zimske voćkice: Sočne BRESKVICE za sva čula (RECEPT/VIDEO)

Ovi domaći kolačići su mešavina slatkastih i voćnih aroma.

1638573626_breskvice.png
Foto: InstagramScreenShot/sanja_homemade_cooking

Breskvice ili kruščice, zavisi u kom obliku pripremate ove kolačiće, jedni su od omiljenih zimskih "voćkica" koje obožavaju sve generacije, od dece do najstarijih.

Sastojci:

Pročitajte još: Da li partneru treba priznati prevaru? Psiholog savetuje da dobro razmislite zbog JEDNOG razloga

  • 2 jaja
  • 200 grama šećera
  • 100 mililitara omekšale masti
  • 1/2 praška za pecivo
  • 350 grama brašna

Sastojci za punjenje kolačića:

Pročitajte još: Saveti koji će vam pomoći da imate miran i kvalitetan san

  • 6-7 kašika džema
  • 3-4 kašike mlevenih oraha
  • rum

Sastojci za valjanje:

  • 2 šoljice mleka
  • 50 grama šećera
  • 50 grama kokosa
  • crvena i žuta boja,

Priprema breskvica:

Umutiti dobro mast i šećer pa dodati jaja i još malo mutiti. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i umesiti testo koje se ne lepi. Možda će trebati još malo brašna, zavisi od veličine jaja.

Staviti testo u frižider na sat vremena da bi se lakše oblikovalo. Od testa formirati kuglice i redjati u pleh obložen papirom za pečenje. Praviti razmak između jer će u toku pečenja narasti.

Pročitajte još: Svaka veza prolazi kroz PET FAZA, ali većina parova ostane zaglavljeno u TREĆOJ

Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Treba da ostanu svetle odgore, a sa donje strane da porumene, pa proverite posle 10 minuta.Kada se ohladi, svaku polovinu izdubiti nožićem. Izdubljene delove izdrobiti i dodati džem, mlevene orahe i rum po ukusu.

Puniti svaku polovinu i spajati.

U jednu šoljicu mleka dodati crvenu, a u drugu šoljicu žutu boju. Umakati breskvice prvo u žutu pa u crvenu boju i ostaviti na ubrus par minuta da upije višak tečnosti. Breskvicu uvaljati u mešavinu kristal šećera i kokosa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.