Oglas
· · Komentari: 0
HRSKAVO

Ništa se ne BACA: Kandirana kora od POMORANDžE idealna za grickanje ili kao dodatak kolačima (RECEPT)

Nemojte bacati koru od ovog cirtusnog voća - iskoristite je kao tajni sastojak.

1635512360_the-cake-gf63eaef4f_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Kandirano voće, u ovom slučaju citrusno, možete koristiti i kao grickalice ili kao tajni sastojak kolačima, koji će im dati savršen ukus jeseni.

Idealnih mera nema - koliko želite kandiranog voća, toliko i pravite. Za manje porcije preporučuje se kora od dve do tri voćke.

Sastojci:

- kora od pomorandže (a može i od limuna)

- šećer

- soda bikarbona

- voda

Pročitajte još: ZIMNICA koja ima ukus LETA: Ovo je RECEPT za slatko od LIMUNA i POMORANDžE

Priprema:

Iseckajte koru po želji - na sitne kockice ili na štapiće i potopite je u rastvoru vode i sode (na 1 litar vode dodaje se pola kašičice sode bikarbone). Potom u dublju šerpu sipajte vodu, dodajte kore i kuvajte dok ne provri. Kad voda provri, kuvajte još desetak minuta na laganoj vatri.

Kako bi gorčina izašla iz gore, potrebno je da koru kuvate u tri vode, odnosno ponovite postupak kuvanja tri puta.

Kad treći put provri voda, iscedite je, i nalijte malo nove, samo da prekrije koru, i dodajte 100 grama šećera. Kuvajte kore i šećer na tihoj vatri, dok ne dobijete sirup. Sirup iscedite, a komadiće kore ostavite da se osuše. Po đelji ih uvaljajte u šećer.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas