Oglas
· · Komentari: 0

Četiri namirnice idealne za užinu ukoliko ste na dijeti: Pružiće vam sitost tokom celog dana

Na dijeti ste i ne znate šta biste mogli da jedete za užinu?

1687871176_profimedia-0511533058.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Dr Majkl Mozli, stručnjak za ishranu, preporučio je nekoliko namirnica idealnih za užinu, ukoliko vam je cilj brz gubitak težine. Kako je naveo, tri obroka su sasvim dovoljna da ostanete siti tokom celog dana, dok grickanje između obroka nije neophodno. Međutim, ukoliko tome ipak ne možete da odolite, važno je da napravite pravilan odabir namirnica.

Dr Mozli je istakao da postoje četiri zdrave grickalice pogodne za mršavljenje, a to su: povrće bez skroba, sir, bobičasto voće i orašasti plodovi.

- Pokušajte da izbegavate grickanje između obroka, ali ako vam je ipak potrebno jedite povrće bez skroba, komadić sira, bobičasto voće ili orašaste plodove. Orašasti plodovi su odličan izvor proteina, vlakana i mikronutrijenata - samo izbegavajte posoljene ili zaslađene orašaste plodove - objasnio je on.

Iako je bobičasto voće odlična užina, dr Majkl je upozorio da nisu sve voćke u globalu pogodne kao užina u procesu mršavljenja. Grickanje bobičastog voća je u redu, kao i jabuke i kruške. Međutim, slatko, tropsko voće kao što su mango, ananas i dinja je puno šećera i treba ga izbegavati.

Oni koji žele da smršaju bi trebalo da smanje unos šećera, slatkih poslastica, slatkih pića i slatkih deserta, i umesto toga da se odluče za bobičasto voće ili kockicu crne čokolade.

Dr Mozli je dodao i da se povremeno možete počastiti čašom crnog vina, koje je bogato resveratrolom.

Prema njegovim rečima, jaja su odličan način za početak dana, u kombinaciji sa zelenim povrćem i parmezanom. Punomasni jogurt i visokokvalitetni proteini kao što su piletina, ćuretina, svinjetina, govedina i pasulj su takođe ukusni i zdravi.

Stručnjak predlaže i da oni koji pokušavaju da izgube suvišne kilograme dodaju ekstra devičansko maslinovo ulje u obroke, te da jedu ribu kao što je losos, tunjevina i skuša.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas