· · Komentari: 0
NAMIRNICE

OLAKŠAVAJU DIJETU: Namirnice koje uvek možete jesti PRE SPAVANJA

Ako mislite da za uspešno mršavljenje na spavanje morate ići gladni, varate se.

1598435340_Depositphotos_129845962_s-2019.jpg
Foto: Depozit

To vam neće pomoći da izgubite kilograme, bićete nervozni i na kraju verovatno ćete posegnuti za nekim namirnicama koje uopšte nisu dobre za vas. Zato je bolje da se pre spavanja počastite zalogajem sastavljenim od namirnica koje ne samo da neće otežati gubljenje kilograma, nego će pomoći da smršate.

Pročitajte još: Probajte NAJLAKŠU dijetu na svetu: Jedu se SLATKIŠI i ne GLADUJE se, tajna je u RUSKOJ DISCIPLINI

Foto: Piksabej

1. Sveži sir

Jedni vole kravlji, drugi kozji, a ni s ostalim varijantama svežeg sira nećete pogrešiti. Možete ga jesti samog ili napraviti namaz koji ćete namazati na krekere od celovitih žitarica. Sveži sir bogat je proteinima i aminokiselinama koje pospešuju gubitak kilograma.

2. Ćureće meso

Ćureći odrezak s lisnatom salatom ili pak sendvič s ćuretinom i hlebom od celovitih žitarica sigurno će zadovoljiti glad. Ćuretina je sjajan odabir za obrok pre spavanja, jer ne sadrži puno kalorija i masti, a zadovoljava sve potrebe za proteinima i mesom.

Pročitajte još: SITI, a MRŠAVI: Probajte PALENTA DIJETU koja traje 4 dana

Foto: Piksabej

3. Grčki jogurt

Mnogima je puno ukusniji od standardnog jogurta, a uz to sadrži puno manje kalorija. Bogat je probioticima koji smiruju creva, poboljšavaju probavu i tako olakšavaju mršavljenje. U njega možete dodati voće po izboru, a odličan odabir su borovnice zato što su pune antioksidanasa. Ako vam nemirna probava stvara probleme tokom spavanja, grčki jogurt umiriće probavni sastav i zato ga stručnjaci savetuju osobama koje žele da smršaju.

4. Ovsena kaša

Omiljeni doručak lako može postati i večera. Ovsena kaša najbolja je i najzdravija alternativa raznim pahuljicama koje su pune veštačkih šećera. Zahvaljujući velikom broju nutrijenata koje sadrži, zbog kojih će sigurno zadovoljiti glad, neće vam teško pasti na želudac i lako će se probaviti.

Foto: Depozit

Pročitajte još: DESET jedostavnih pravila za 10 kilograma MANJE

5. Zeleno povrće

Većina zelenog povrća sadrži izuzetno malo kalorija, ali i bogatstvo proteina, pa zato brzo stvara osećaj ispunjenosti u želucu. Stoga nećete pogrešiti ako pre spavanja pojedete bilo koje zeleno povrće po svom izboru. To mogu biti razne lisnate salate ili pak zapečen brokoli. Možete napraviti i smoothie od kelja, blitve ili spanaća.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.