Oglas
· · Komentari: 2
ISHRANA

SITI, a MRŠAVI: Probajte PALENTA DIJETU koja traje 4 dana

Dijeta traje samo četiri dana i uz nju nećete dramatično oslabiti, ali ćete bez osećaja gladi započeti proces mršavljenja.

1595921766_palenta.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Većina dijeta sasvim isključuje žitarice iz ishrane. Međutim, kada je reč o kukuruznom brašnu, drugačije je. Ova namirnica se savetuje u redukcijskim dijetama, jer obezbeđuje organizmu ugljene hidrate, ali ne goji koliko belo pšenično brašno.

Pročitajte još: Dijeta je dobra ako čovek ne gladuje i OBAVEZNO unosi dve stvari

Kukuruzno brašno sadrži obilje važnih hranljivih materija. Ono je izvor vitamina B grupe,  pantotenske kiseline, folata i vitamina E i K. Sadrži vlakna, karotenoide, 18 aminokiselina i esencijalnih minerala, kao što su cink, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum, bakar, mangan i selen.

Kukuruzno brašno ne samo što je zdravo, već utiče na lepši izgled kože, kose i noktiju.

Šolja žutog kukuruznog brašna obezbeđuje dva miligrama cinka, što je 25 odsto preporučenog dnevnog unosa za žene i 18 odsto za muškarce. Kukuruzno brašno je lekovito za visok krvni pritisak, snižava holesterol, omekšava stolicu, štiti debelo crevo i utiče na lepši izgled kože, kose i noktiju.

Pročitajte još: GLUTEN FRI dijeta je OPASNA, bolje probajte DžANK fri

Ukusna i efikasna Foto: Piksabej

Dijeta koju predlažemo traje četiri dana. To ne znači da ćete tako brzo smršati koliko želite, ali ćete bar započeti proces mršavlje nja. Uspeh ćete postići samo trajnim promenama navika u ishrani i pojačanjem fizičke aktivnosti. Za početak uz ovaj jelovnik uvedite i dnevno pešačenje od pola sata.

PRVI DAN

300 g palente, paradajz, krastavac, jabuka i 2 l vode. Sve možete da podelite u dva ili tri obroka.

DRUGI DAN

400 g palente, paradajz, krastavac, jabuka i 2 l vode - to je sve što možete da konzumirate tokom dana, a na vama je da li ćete podeliti u dva ili tri obroka.

Pročitajte još: Letnje osveženje skida kilograme! 10 KILOGRAMA MANJE za dve nedelje BEZ TRENINGA i znojenja

TREĆI DAN

500 g palente, 300 g zelene salate, 200 g salate od svežeg kupusa, 2 šargarepe, kašičica maslinovog ulja i malo limunovog soka, 2 l vode i 3 šolje zelenog čaja bez šećera. Podelite u tri do četiri obroka zavisno od osećaja gladi.

ČETVRTI DAN

600 g palente, 300 g zelene salate, 200 g salate od svežeg kupusa, 2 šargarepe, kašičica maslinovog ulja i malo limunovog soka, 2 l vode i 3 šolje zelenog čaja bez šećera. Podelite u četiri do pet obroka zavisno od osećaja gladi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas