Oglas
· · Komentari: 0

Pravilo "20 MINUTA": Za godinu dana možete izgubiti i do 10 KILOGRAMA, nema nikakvih odricanja - Sjajan način za postepeno mršavljenje

Da li znate šta podrazumeva pravilo od 20 minuta tzv. spore dijete?

1689163619_shutterstock_1683296803.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Dijeta od 20 minuta u svetu je poznata i kao "spora dijeta" ili "umetnost sporog konzumiranja hrane" , a podrazumeva konzumiranje obroka najmanje 20 minuta, lagano žvaćući i gutajući hranu, uživajući u svakom zalogaju.

Zapamtite,brza hrana nije samo ono što se prodaje na kiosku, to je kojom brzinom vi pojedete svoj obrok.

Šta podrazumeva dijeta 20 minuta?

  1. Temeljno žvaćite hranu
  2. Zabavite se prilikom ručanja
  3. Komunicirajte
  4. Pravite puze između zalogaja tako što ćete odložiti pribor
  5. Setite se narodne mudrosti: "Ko dugo žvaće, dugo živi"

Zašto je dijeta od 20 minuta tako delotvorna?

Nauka je potvrdila da unosimo manje kalorija ako detaljno žvaćemo i sporo jedemo svoju hranu. Istina je da možete izgubiti i do 10 kilograma godinšnje, ako se maksimalno posvetite ovom režimu ishrane.

Ako pravilno žvaćete, za jednu porciju bi vam trebalo oko 20 minuta kako biste je pojeli.

Pokušajte da jedete što sporije, a bilo bi idealno ako bi prosek vašeg obedovanja bio oko 20 minuta.

Nedavne japanske studije su pronašle snažne dokaze da postoji direktna veza između brzine jedenja i indeksa telesne mase i gojaznosti. Što brže osoba jede, veća je verovatnoća da će dobiti i održati višak kilograma.

U studiji je učestvovalo 4.700 stanovnika Zemlje izlazećeg sunca. Volonteri su, očekivano, izmerili visinu i težinu, a zatim saznali kakvu hranu jedu i kojom brzinom to rade. Stopa unosa hrane je definisana kao „brzo“, „prilično brzo“, „srednje“, „razumno sporo“ i „sporo“.

Šta se desilo?

Prosečan čovek - visina 168,3 centimetra, težina - 64,8 kilograma - jede prosečnom brzinom. Ako je brzina konzumiranja hrane odgovarala kategoriji "brzo" - težina je premašila normu u proseku za 4 kilograma. A za one koji jedu sporo, težina je u proseku 3 kilograma manja od normalne.

Kada se hrana žvaće polako, mozak ima vremena da zadovolji glad pre nego što osoba počne da apsorbuje dodatne kalorije: stomak na vreme kaže mozgu da je već pun. Ovo pravilo važi za oba pola.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas