· · Number of comments: 0
укусан рецепт

"БИЛИОНЕР" КОЛАЧИ: Када испробате овај рецепт, схватићете зашто носе овакав назив

Састоје се од подлоге за колаче преливене карамелом, тестом за колаче и чоколадном глазуром. Шта би могло бити лоше?

1647343647_kolacccc1.jpg

Потребно је мало времена да се направе јер радите са 4 слоја, али сваки слој се врло брзо споји уз помоћ хлађењау у фрижидеру. Када се охладе и исеку, чувајте их у фрижидеру да карамела не постане мало мутна. Можда је рецепт мало захтеван, али крајњи резултат је дефинитвно вредан мало муке! 

Састојци:

Брауни слој:

  • ½ шоље путера, растопљеног
  • 1 шоља шећера
  • 1 шоља тамног какао праха
  • ¼ кашичице соли
  • ½ кашичице ваниле
  • 2 јаја
  • ½ шоље брашна

Прочитајте још: РЕЧ ЛЕКАРА: Како да сачувате бебу од алергија и ојачате њен имуни систем
Слој карамела:

  • 25 карамела
  • 2 кашике густе павлаке
  • Слој теста за колаче
  • ½ шоље путера, омекшаног
  • ¼ шоље шећера
  • ½ шоље светло смеђег шећера
  • 2 кашике густе павлаке
  • ½ кашичице ваниле
  • ¾ шоље брашна
  • ¼ кашичице соли
  • ½ шоље чоколадних чипса
  • чоколадна глазура
  • 230г сецкане полуслатке чоколаде

Додајте и кашчицу уља од репице. 

Упутство за припрему: 

Загрејте рерну на 325º, обложите плех од са нелепљивом фолијом.
Брауни тесто: 
- У великој посуди умутите путер и шећер. Умешајте какао прах и со. Додајте ванилу и јаја и мешајте док не постане глатко. Мешајте брашно док се не уклопи. У припремљену тепсију распоредите тесто за колаче. Пеците 20 минута.
Карамел слој: 
У посуди за микроталасну пећницу истопите карамеле у микроталасној пећници 60 секунди, мешајући, а затим понављајте у интервалима од 30 секунди док се не истопи и не постане глатка.
Прелијте карамел преко слоја колачића.
Ставите плех у фрижидер да се охлади док слој теста за колаче не буде спреман.
Припремите слој теста за колаче:
Умутите путер и шећере док не постану глатки и мекани.
Додајте ванилу и густу павлаку.
Додајте брашно и со и мешајте док се не сједини.
Умешајте комадиће чоколаде.
Када се слој карамела стегне, пажљиво распоредите тесто за колаче на врх.
Припремите чоколадну глазуру.
У посуди за микроталасну пећницу помешајте чоколаду и уље.
Пеците у микроталасној 60 секунди, а затим зауставите и промешајте.
Поновите у интервалима од 30 секунди док се не истопи и не постане глатко.

Премажите чоколаду преко слоја теста за колаче.
Охладите за лакше сечење. Послужите на собној температури

Можда ће вам овај мало захтеван рецепт олакшати снимак најприближнији нашем рецепту: 

 

 

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.