Oglas
· · Komentari: 0

Čokoladni keksići gotovi za 15 minuta: Zasladite se na najbolji način poslasticom koja se topi u ustima (RECEPT)

Najjednostavniji recept za omiljeni slatkiš

1692881222_shutterstock_1147306826.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Keksiće posebno vole deca, a možete ih napraviti na najrazličitije načine. Odlični su kao užina, a jednostavno se prave. Iako industrijskih ima u raznim oblicima i ukusima, među omiljenim svima su oni koji u sebi sadrže čokoladu za kuvanje, a mališanima će biti posebno dragi. Ako želite da vam kuhinja od rana jutra zamiriše na predivan dezert, evo načina da  spremite keksiće sa čokoladnim komadićima.

Sastojci:

250 g glatkog brašna
140 g maslaca
80 g šećera
kesica vanilin šećera
kesica praška za pecivo
jedno jaje
150 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Mikserom umutiti maslac zajedno sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodati jedno jaje i mutiti dalje mikserom. U smesu dodati 250 glatkog brašna i dodati u to još prašak za pecivo. Iseckati čokoladu na komadiće i ubaciti na kraju i rukom sastaviti testo odnosno smenu, ne mikserom. Od napravljene smese praviti veće kuglice. U plehu obloženom pek papirom peći 12 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj pećnici. Treba pripaziti da se ne prepeku. Kada se izvade iz pećnice keksići su mekani i tope se u ustima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas