Oglas
· · Komentari: 0

Mekan kao DUŠA! Hleb sa puterom koji ostaje svež i posle tri dana! (VIDEO)

Ovaj hleb se može se praviti sa puterom, margarinom za kolače ili margarinom za mazanje, a ukus će vas oduševiti

1648638897_hlebb.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/Sherpica Recipes
Oglas

Kada je mešenje hleba u pitanju, varijacija je milion! Ali svaki hleb je prelep dok je svež i vruć, kako se hladi gubi na svojim svojstvima, ukusu i mekoći. Zbog toga ovaj recept je idealan za one koji nemaju vremena svaki dan da spremaju, jer ovaj hleb je mekan i posle tri dana! 

Pročitajte još: POSNO: Ukusan rižoto sa morskim plodovima i šafranom! (RECEPT)

Sastojci:

- 1 kg brašna (možda i malo više)

- 700 ml mlake vode

- 100 g maslaca ili margarina (jos 30 g za premaz)

- 1 kesica suvog kvasca ili 30 g svezeg

- 1 kašičica šećera

- 1,5 kašičica soli


Priprema:

Izmešajte vodu, maslac, šećer sa malo brašna. Dodajte jos brašna i soli. Mesite uz postepeno dodavanje brašna. Prekrijte testo i ostavite sat vremena. Premesite, napravite tri manja hleba ili jedan veći. Stavite na podmazanu tepsiju i ostavite pola sata da stoji. Premažite sa još malo maslaca, napravite nožem šare i pecite oko 40 minuta na 220 stepeni. Ako pravite jedan veliki hleb, pecite ga na 200 stepeni oko 50 minuta.

Pogledajte celu pripremu:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas