LJubitelj ste pire krompira, a ostalo vam je možda i od prethodnog ručka? Onda je ovo idealno jelo za ručak
![1679574814_shutterstock_1067856167-musaka-pire-naslovna.jpg](/cache/images/e/3/a/b/9/e3ab9ea6a5c00b6ded04fc4efc77bcec22a059a2.jpg)
Može da se pravi u raznim kombinacijama povrća, a ovaj put vam donosimo musaku od pire krompira.
Sastojci:
1kg krompira
500g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1dl soka od paradajza
2 jaja
1dl mleka
2dl pavlake za kuvanje
1 supena kašika kisele pavlake
začini po ukusu
peršun
Foto: Shutterstock
Priprema:
Krompir skuvati, pa ispasirati, dodati malo maslaca, mleka i začiniti po ukusu pire. Na malo ulja propržiti sitno iseckan crni i beli kul, dodati meso i začini i dinstati malo. Posle nekog vremena dodati sok od paradajza.
U blago poljenu posudu za pečenje staviti polovinu pirea, zatim masu sa mesom, pa drugu polovinu pirea.
Po želji može se dodati narendani kačkavalj po vrhu. Peći 15-20minuta na 180-200 stepeni, dok boja po površini musake bude zlatna.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU