· · Komentari: 0
KROFNE

Ovakve još niste probali: Ukusne pletene krofne koje idu uz sve (FOTO/VIDEO)

Vreme je da vas podsetimo na jedan super, ukusni recept za pletene krofne.

1613910616_pletene-krofne1.jpg
Foto: Printskrin / Instagram / kuvarice_manje_zbori

Ceo postupak pogledajte na youtube kanalu, naše kuvarice_manje_zbori. Brzo se prave, još brže se jedu.

Potrebno je:

  • 400 gr brasna
  • 1/2 kvasca
  • 2 dcl mleka
  • 1 jaje
  • 40 gr margarina
  • 40 gr šećera
  • 1/2 kasikice soli

Pročitajte još: Obradujte ukućane: Danas pravimo ČOKO MAK ŠTURDLICE (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Mlakom mleku dodate kvasac i ostavite malo da nadođe. Umutite margarin, dodate mu šećer, jaje, kvasac i na kraju postepeno dodajete brasno.

Zamešeno testo izvadite iz posude. Malo ga premesite i ostavite ga nekih 40 min da naraste. Naraslo testo presečete na pola, pravite manje loptice (veličina po želji).

Ostavite ih još 10 min da odmori testo. Svaku lopticu podelite na tri dela, svaki deo rastanjite u obliku trake koju pletete u krug formirajuci krofnu.

Pročitajte još: Kuvarica LJiljana otkrila magične tajne svojih recepata: Za mlade domaćice ima samo jedan SAVET

Pečete ih u dubljem tiganju u dubljoj zagrejanoj masnoći dok ne porumene sa obe strane. Uz njih možete jesti šta god želite. Prijatno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.