Oglas
· · Komentari: 0

Posna ČORBA po receptu monarha sa SVETE GORE: Zdrava i jednostavna za pripremu, idealna za slavsku trpezu

Isprobajte recept za preukusnu čorbu

1671032968_Foto-Profimedia-corba.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Čorba koja je idealna za posne trpeze i početnike u kuhinji. Brza priprema i jeftini sastojci, a obiluje vitaminima

Sastojci:

1 glavica crnog luka
100 ml ulja (ako pravite na vodi, izuzmite)
1 kašika suvog začina, so i biber
1 kg mešanog povrća, može za rusku salatu (povrće može biti i sveže, ali kada se nema puno vremena ili povrća najlakše je iskoristiti već pomenutu mešavinu)
1 kašika brašna

Pročitajte još: Testenina za početnike: Posni sos u kome ćete uživati (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Iseckati glavicu crnog luka, dodati so i ulje, pa na srednjoj vatri malo prodinstati, da zastakli, a onda naliti čašu vode i ostaviti da se još dodatno prodinsta i omekani.

Na luk dodati mešavinu povrća, naliti vode da prelije povrće i kuvati oko 30 minuta uz proveravanje količine vode. Dodavati ukoliko je potrebno vrelu vodu, da se proces kuvanja ne prekida.

Kada je povrće skuvano sami regulišete količinu vode, zavisno da li volite gušće ili ređe. Na počeku je najbolje da imate manje vode, da vam se ne desi da želite manje čorbe a imate previše i onda morate da odlivate ili kuvate dok ne ispari pa tako raskuvate povrće.

Posle regulisanja količine vode u jednoj maloj posudi umutite brašno sa 100 ml vode, da nema grudvica, sklonite sa vatre lonac sa čorbom, istresite brašno i brzo mešajte.

Vratite na vatru da se kuva još 5 minuta, kako bi se brašno ukuvalo.

Na kraju možete da dosolite, dodate bibera ili začina po ukusu, peršuna ili mirođije.

Prijatno, uživajte!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas