Oglas
· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Punjene paprike ne moraju uvek biti punjene mesom: Probajte sa rendanim tikvicama i fetom- pravo uživanje za nepca (RECEPT/VIDEO)

Probajte ovo tradicionalno jelo na malo drugačiji način

1691649053_8jei.jpg
Photo: Bakina kuhinja
Oglas

Potrebno je:

paprike sveže 
1 veći crni luk
3 čena belog luka ili mleven suv
1 sveža mlada tikvica
1 veća šargarepa
može i 1 veći krompir
1 kašika puna griza
100 gr feta sira na kockice
50 gr narendanog kackavalja
1 jaje
suvi začin, ml.biber
origano
malo ml paprike
1 veći paradajz
1 kašika brašna i instanta supe 
100 ml kuvanog paradajza
ulje

Foto: Bakina kuhunja

Priprema:
Tikvicu mladu oprati i izrendati , dodati kašiku ravnu suvog začina i izmešati i ostaviti 10 minuta pa ocediti .
Šargarepu izrendati, a luk iseckati i propržiti na ulju da omekša.

 Dodati  sve začine, i u to ubaciti jaje, griz i  feta sir,  i izjednačiti lagano. Paprike oprati i izvaditi seme. Puniti nadevom i zatvarati kriškama paradajza ili listovima krompira. 

Mogu se ostaviti i odsečeni deo sa drškom i sa time zatvarati. Ređati u podmazan dublji pleh. 


Izmešati instant supu i brašno, dodati kuvan paradajz, malo ulja i 200 ml vode i sve žicom izmešati i preliti paprike. Peći na 220 stepeni, pokrivene, pa pred kraj otkriti oko 40 minuta. Niste ništa slađe jeli...
 

 

                                                 За још рецепата запратите нас на Виберу

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas